back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Μανιάτης στον Αθήνα 9.84: Τα μεγάλα ψέματα του Τσίπρα οδήγησαν τους πολίτες στην απελπισία

Διαβάστε επίσης

Επίθεση του Γιάννη Μανιάτη στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, με αφορμή τις εξαγγελίες από τη ΔΕΘ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Η Τρόικα του Αθήνα 9.84» και στον Νεκτάριο Νώτη, ο υπεύθυνος της Κ.O. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, είπε χαρακτηριστικά: «Τα μεγάλα ψέματα που είπαν ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του Μαξίμου, μετά τις μεγάλες ελπίδες που δημιούργησαν στους πολίτες, έχουν οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην απελπισία και στην πίστη ότι δεν υπάρχει προοπτική. Εμείς παλεύουμε να το ανατρέψουμε».

Ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και οι ακροδεξιές και ρατσιστικές απόψεις κερδίζουν έδαφος διότι πολλές φορές αυτή η εσωστρέφεια θεωρείτε ότι είναι μια λύση απέναντι στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσεις ένα μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο δυστυχώς συσσώρευσε το 80-90% του πλούτου στο 1% των πολύ ισχυρών, σημείωσε ο κ. Μανιάτης.

Επίσης, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει “βολές” και κατά του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν με αφορμή την χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ενεργοποιήσει το άρθρο 7 της ευρωπαϊκής συνθήκης κατά της Βουδαπέστης.

«Καταπατά κάθε έννοια δικαίου στην Ουγγαρία. Όλοι αυτοί οι πολιτικοί αρχηγοί και οι πολιτικές ιδέες στηρίζονται στην απελπισία των πολιτών αναδεικνύοντας ζητήματα εθνικισμού και ζητήματα που μπορούν να λυθούν πιο εύκολα ως Ευρώπη , προσπαθούν να μετασχηματίσουν σε δική τους πολιτική δύναμη προκειμένου να δημιουργήσουν ανελεύθερα καθεστώτα» τόνισε ο υπεύθυνος της Κ.O. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για ενέργεια, περιβάλλον και υποδομές.

«Δυστυχώς ο κ. Όρμπαν στην χώρα του το έχει καταφέρει, στην Πολωνία έχουμε αντίστοιχα φαινόμενα και μην ξεχνάμε την γειτονική μας Ιταλία με το Κίνημα των 5 αστέρων και τη Λίγκα του Βορρά» ανέφερε ο κ. Μανιάτης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά «Μην ξεχνάμε και τη δική μας κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπου το ακροδεξιό κομμάτι της κυβέρνησης, δηλαδή οι ΑΝΕΛ συνεργάζονται μια χαρά επί 3,5 χρόνια με το υποτιθέμενο αριστερό κομμάτι του κ. Τσίπρα».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα