back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Φόγκελ θέλει να επιστρέψει στην ποδηλασία μετά το ατύχημα

Διαβάστε επίσης

Η Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας ταχύτητας, Κριστίνα Φόγκελ, επιστρέφει μετά από το ατύχημα που την ανάγκασε να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η Φόγκελ δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει ό,τι έκανε μέχρι εκείνη τη μοιραία στιγμή και τώρα, μετά το τραγικό συμβάν σε εκείνη την προπόνηση, είναι έτοιμη να πολεμήσει και να ζήσει. «Νιώθω σαν ένα νεογέννητο παιδί, που πρέπει να μάθει τα πάντα. Έχω θέληση να επιστρέψω στη ζωή και να κάνω αθλητισμό», δηλώνει η 28χρονη Γερμανίδα.

Τον περασμένο Ιούνιο προπονούνταν στο ποδηλατοδρόμιο του Κότμπους με την τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κατηγορία των τζούνιορς, Παουλίν Γκράμπος, όταν συγκρούστηκε με έναν άλλο αθλητή που εμφανίστηκε ξαφνικά στην πίστα. Μια καταστροφική πτώση, που οδήγησε στην παράλυση της Φόγκελ.

Αποτέλεσμα εικόνας για vogel christina ACCIDENT

Η Ολυμπιονίκης το 2012 στο Λονδίνο και χρυσή στο σπριντ στο Ρίο ντε Τζανέιρο τέσσερα χρόνια αργότερα, θα επιστρέψει στο σπίτι της, στο Έρφουρτ, αυτό το σαββατοκύριακο, για πρώτη φορά μετά το ατύχημα. Όπως δηλώνει «δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω στο κρεβάτι μου μετά από τρεις μήνες, να μαγειρέψω μόνη και να βρεθώ με το σύντροφο και την οικογένειά μου. Στην αρχή απέφευγα την επαφή με άλλους ασθενείς και με το κοινό. Χθες έπεσα με το αναπηρικό καροτσάκι και δύο ώρες αργότερα το νοσοκομείο το γνώριζε», είπε.

Αποτέλεσμα εικόνας για vogel christina

Η Κριστίνα Φόγκελ δεν θέλει να πει αντίο στις διοργανώσεις, παρά την τραγωδία που την έπληξε: «Υπήρξαν φορές, βέβαια, στις οποίες έκλαψα γιατί δεν είμαι μια μηχανή, όμως τα δάκρυα και τα χτυπήματα στην πλάτη δεν με βοήθησαν. Τώρα έχω πολύ μέταλλο στο σώμα μου, αλλά μπορώ ακόμη να κάνω αθλητισμό με την αναπηρική πολυθρόνα μου. Ακόμα κι αν έπεσα αμέσως…».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα