back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Βούτσης: «Το ΕΣΡ έχει σημαντική δουλειά ακόμη για τα περιφερειακά – θεματικά κανάλια και τα ραδιόφωνα»

Διαβάστε επίσης

Τη σημαντική περαιτέρω δουλειά που έχει ακόμα μπροστά του το ΕΣΡ σχετικά με τα περιφερειακά και θεματικά κανάλια αλλά και τα ραδιόφωνα επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής στα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής παραλαμβάνοντας την ετήσια έκθεση.

Ο κ. Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο που επέδειξε το προηγούμενο διάστημα το ΕΣΡ προς «τη σωστή κατεύθυνση, σε έναν τομέα που ήθελε δουλειά για να εξορθολογιστεί και να ξαναθωρακιστεί θεσμικά, καθώς το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο για δεκαετίες ήταν απολύτως άναρχο και δημιουργούσε τραυματισμό θεσμικό, και πολιτικό σ’ έναν βαθμό, γιατί και τα μίντια έχουν πολύ μεγάλο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις».

«Πιστεύω», τόνισε ο κ. Βούτσης, «ότι η επιμονή από πλευράς της σημερινής σύνθεσης του ΕΣΡ, αλλά και η επιμονή από την πλευρά της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού να δοθεί μια λύση συναινετική, αποδεκτή σε όλα τα επίπεδα, οδήγησε σε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ο Πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος, είπε πως η διαδικασία της αδειοδότησης που τόσο πολύ απασχόλησε την κοινωνία είναι μια καλή βάση, αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε στην αρχή. Ο Αντιπρόεδρος της Αρχής κ. Ροδόλφος Μορώνης, ανέφερε: «εκείνο που μας τρομάζει λίγο είναι αυτό που έχουμε από δω και πέρα. Με αρκετό κόπο θέσαμε τα πρώτα θεμέλια. Η πρόθεσή μας είναι αρκετά πριν από τη λήξη της θητείας μας να παραδώσουμε ένα τοπίο, ένα μιντιακό οικοσύστημα, το οποίο θα λειτουργεί προς όφελος και του κοινού, αλλά και της δημοκρατίας γενικότερα».

Η έκθεση των πεπραγμένων

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/09/EP2017.pdf”]

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα