back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Να διατηρήσει το αήττητο απέναντι στη Σερβία

Διαβάστε επίσης

Τον πιο δύσκολο αγώνα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 δίνει απόψε στις 21:00-ΕΡΤ2, η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών, με αντίπαλο τη Σερβία, στο κλειστό «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην πρεμιέρα του 2ου Προκριματικού Γύρου, η Ελλάδα…μπαίνει στον 12ο Όμιλο, μεταφέροντας 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες από τον 1ο γύρο.  Στο πρώτο «παράθυρο» του 2ου προκριματικού γύρου, η Εθνική αντιμετωπίζει μετά τη Σερβία, τη Γεωργία του Ηλία Ζούρου (16/9) στην Τιφλίδα, ενώ στις 30 Νοεμβρίου υποδέχεται την επίσης αήττητη στον 1ο Γύρο, Γερμανία.

Την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξασφαλίζουν οι 3 πρώτες ομάδες από τις 6 συνολικά κάθε ομίλου. Τον όμιλο της Εθνικής συμπληρώνουν το Ισραήλ και η Εσθονία, τις οποίες είχε αντιμετωπίσει η «γαλανόλευκη» στον 1ο γύρο και, βάσει του συστήματος διεξαγωγής, δεν τις αντιμετωπίζει στον 2ο.

Σε αυτούς τους δύο αγώνες, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει στη διάθεσή του πιο πλήρες σύνολο σε σχέση με τους πρώτους 6 αγώνες. Δίπλα στους σταθερούς Γιάννη Μπουρούση, Παναγιώτη Βασιλόπουλου και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, για πρώτη φορά, μετά το Ευρωμπάσκετ του 2017, ενσωματώθηκε ο Κώστας Σλούκας, όπως και οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιώργος Παπαγιάννης. Για πρώτη φορά σε αγώνα επίσημης διοργάνωσης συμμετέχει στην Εθνική ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι, με άδεια των Ατλάντα Χοκς. Από τους 14 παίκτες που κάλεσε ο Σκουρτόπουλος, αποκλείστηκαν για το σημερινό αγώνα οι Λαρεντζάκης και Μαργαρίτης.

Με απουσίες η Σερβία

Στον αντίποδα, η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής, Σερβία, μεταφέρει 4 νίκες και 2 ήττες από τον 1ο προκριματικό γύρο, αλλά στην Κρήτη μετέβη με δύο ΝΒΑers, τους Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Νεμάνια Μπιέλιτσα.

Το ρόστερ του Σάσα Τζόρτζεβιτς αποτελείται από τους Νεμάνια Μπιέλιτσα, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Σακραμέντο Κινγκς), Νίκολα Κάλινιτς (Φενέρμπαχτσε), Στέφαν Γιόβιτς, Βλάντιμιρ Λούτσιτς (Μπάγερν), Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (Τζιανγκσού Ντράγκονς), Νεμάνια Νέντοβιτς (Αρμάνι Μιλάνο), Μάρκο Σιμόνοβιτς (Ζενίτ), Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς (Μάλαγα), Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός), Βασίλιε Μίτσιτς (Αναντολού Εφές), Στέβαν Γέλοβατς (Μπάμπεργκ), Αλέκσα Αβράμοβιτς (Βαρέζε), Ούρος Λούκοβιτς (Μόρναρ).

Ο Τζόρτζεβιτς, δεν υπολογίζει τους Ντέγιαν Τοντόροβιτς, Μίλος Τεόντοσιτς, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Νίκολα Γιόκιτς, Στέφαν Μπίρτσεβιτς και Όγκνιεν Κούζμιτς. Καθώς διαθέτει 15 παίκτες, σήμερα θα «κόψει» τρεις ακόμη.

2ος Προκριματικός γύρος

12ος ΟΜΙΛΟΣ

N-H
1. Γερμανία 6-0
2. ΕΛΛΑΔΑ 6-0
3. Σερβία 4-2
4. Ισραήλ 3-3
5. Γεωργία 2-4
6. Εσθονία 2-4

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας:

Ελλάδα-Σερβία (13/9/2018)
Γεωργία-Ελλάδα (16/9/2018)
Ελλάδα-Γερμανία (30/11/2018)
Σερβία-Ελλάδα (3/12/2018)
Ελλάδα-Γεωργία (21/2/2019)
Γερμανία-Ελλάδα (24/2/2019)

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα