back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές

Διαβάστε επίσης

«Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές, θέλουμε να σπάσουμε το εκκρεμές “συντηρητικοί-λαϊκιστές”»υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας την Πέμπτη στην καθιερωμένη συνέντευξη στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Θεοδωράκης επέμεινε ότι το Ποτάμι θα παρουσιάσει τις προγραμματικές του θέσεις στο νικητή των εκλογών και ανάλογα με το βαθμό αποδοχής των θέσεων του, θα επιλέξει μεταξύ της ανοχής, της ψήφου εμπιστοσύνης ή και της συμμετοχής στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα.

Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση του βουλευτή του κόμματος Σπύρου Λυκούδη, «το Ποτάμι έκλεισε τον κύκλο του», ο επικεφαλής του κινήματος , τόνισε ότι «ο κ. Λυκούδης προφανώς εννοούσε ότι το Ποτάμι έκλεισε τον πρώτο κύκλο του» και παρέπεμψε στο συνέδριο του Νοεμβρίου λέγοντας χαρακτηριστικά: «εάν κάποιος διαφωνεί με την αυτόνομη πορεία του κόμματος να το θέσει στο συνέδριο μας, σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις του συνεδρίου θα πρέπει να είναι σεβαστές απ’ όλους».

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας των μικρών βαλκανικών κρατών να συναντήσουν την ΕΕ και ξεκαθάρισε ότι δεν ταυτίζει την πατριωτική πολιτική του Ποταμιού με τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ: Εάν ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών είναι σαφές πως δεν υπάρχει κυβέρνηση και πως η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές.

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Θεοδωράκης αποκάλυψε ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει δημάρχους και περιφερειάρχες με βάση την προσωπικότητα τους και όχι κατ’ ανάγκην τις πολιτικές τους καταβολές και επαναβεβαίωσε τη στήριξη του Ποταμιού στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εφόσον αυτός- όπως είπε -επιθυμεί να διεκδικήσει την τρίτη του θητεία.

Σπύρος Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα