back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διαπραγματεύσεις για αναβολή της περικοπής συντάξεων το 2019

Διαβάστε επίσης

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το “κουαρτέτο η αναβολή της περικοπής των συντάξεων για το 2019.  Η Κομισιόν φέρεται να στηρίζει το ελληνικό αίτημα, ωστόσο οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Eurogroup τον Νοέμβριο.

Ορόσημο για τις εξελίξεις η κατάθεση του προϋπολογισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα Οκτωβρίου.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει, πάντως, επικαλούμενο ευρωπαικές πηγές, ότι οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, μετά τις επαφές με το οικονομικό επιτελείο, και δεν μιλούν πλέον για αναβολή της μείωσης των συντάξεων, αλλά ακύρωσή της.

Το ίδιο χρονικό διάστημα θα δημοσιοποιηθεί και η πρώτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, για την πορεία της οικονομίας.

Τελευταία ημέρα, σήμερα, των διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με το “κουαρτέτο”, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.  Στο επίκεντρο συνομιλιών είναι τα δημοσιονομικά θέματα ενώ οι  εκπρόσωποι των θεσμών, πριν αναχωρήσουν από την Αθήνα, θα εκδώσουν απολογιστική ανακοίνωση.

Την αισιοδοξία του ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων μπορεί να αποτραπεί, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Euronews.

Με ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου η ΝΔ διαψεύδει το δημοσίευμα του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι είχε σχετική ενημέρωση για το θέμα αυτό, δηλαδή την αναβολή η και ακύρωση στις περικοπές των συντάξεων.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα