back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκινούν τον Οκτώβριο τα έργα στο Σκορπιό- Ρωσική επένδυση 184 εκ. ευρώ

Διαβάστε επίσης

Τον νέο Σκορπιό θα παρουσιάσει σε 24 μήνες από σήμερα ο ιδιοκτήτης του, ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, οπότε και θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει η υπερπολυτελής τουριστική μονάδα…

Έπειτα από το πράσινο φως που του έδωσε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων σύμφωνα με τον σύμβουλο και εκπρόσωπο του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Σεργκέι Τσερνίτσιν , τον επόμενο μήνα ξεκινούν οι εργασίες στον Σκορπιό. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 165.000.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, με πολλαπλά οφέλη, όπως 80 άμεσες θέσεις εργασίας εξάμηνης διάρκειας και 40 θέσεις εργασίας εννιάμηνης διάρκειας.

Στο πρώην νησί του Ωνάση, σύμφωνα με το business plan της εταιρίας ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε., θα δημιουργηθούν το κυρίως τουριστικό συγκρότημα Α , δύο επιπέδων, που θα διαθέτει πέντε VIP δωμάτια, συνολικής χωρητικότητας 16 ατόμων, τρεις πισίνες και τεχνητή λίμνη με υποδομές διασκέδασης. Στο κάτω επίπεδο θα υπάρχουν επίσης VIP δωμάτια, SΡΑ, νυχτερινό κέντρο, αίθουσα σινεμά και χώροι ψυχαγωγίας.

Το κυρίως τουριστικό κατάλυμα Β θα περιλαμβάνει τρεις ισόγειους οικίσκους. Τη διώροφη βίλα Pink House, πολυαθλητική εγκατάσταση με γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, τένις, αμφιθέατρο 250 θέσεων και υπάρχει πρόβλεψη για αμπελώνα, οπωρώνα, θερμοκήπια, φάρμα, εγκαταστάσεις οικοτεχνικής προσομοίωσης παραγωγής προϊόντων, στάβλους και αρένα ιππασίας.

Σε συνάντηση που είχε ο σύμβουλος του Ρώσου μεγιστάνα με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο. συζητήθηκαν το κοινό ενδιαφέρον του Ρώσου μεγιστάνα και της ΠΙΝ, για την προστασία του περιβάλλοντος και την πρόθεση του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, να υποστηρίξει την εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης, από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο NATURA 2000, στην περιοχή της Λευκάδας και του Μεγανησίου. Το θέμα είχε συζητηθεί και με τον αντιπεριφερειάχρη Λευκάδας Θεόδωρο Χαλικιά, που είχε θέσει την συγκεκριμένη πρόταση, έχοντας υπ’ όψη του το ενδιαφέρον του κ. Ριμπολόβλεφ.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα