back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Στο ΥΠΕΞ όλες οι δομές εξωστρέφειας

Διαβάστε επίσης

Την ενοποίηση όλων των δομών εξωστρέφειας της χώρας σε μια γενική διεύθυνση στο υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης με Start ups εταιρίες, στη ΔΕΘ.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι σκοπός των διπλωματών πρέπει να είναι και η προώθηση των εμπορικών συμφερόντων της χώρας.

O Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το σχέδιο της ΝΔ για το μέλλον της χώρας  στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, ενώ την Κυριακή θα δώσει εφ’ όλης της ύλης απαντήσεις στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Με κεντρικό σύνθημα «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ο Πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να παρουσιάσει συνοπτικά το πρόγραμμα του κόμματός του, για την «οριστική ανάκαμψη» της χώρας, με έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη, την οικονομία, τη δημόσια διοίκηση, την ασφάλεια αλλά και την Παιδεία.

Το πρωί ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ Helexpo, όπου ο πρόεδρος της, Αναστάσιος Τζήκας, τον ενημέρωσε για τα στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση.  Παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης και είπε ότι αυτό θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για τη διεθνή έκθεση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στην αρχή της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι και όταν οι φωτορεπόρτερ του ζήτησαν να κοιτάξει από την άλλη πλευρά για να τραβήξουν φωτογραφίες ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Κοιτάζω το ίδιο καλά και αριστερά και δεξιά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επίσης συνάντηση και με εκπροσώπους του σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΘ.

Αμέσως μετά άρχισε περιοδεία στα περίπτερα, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Χθές έκανε περίπατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης περπάτησε στην οδό Καρόλου Ντηλ όπου βρίσκονται στέκια νεολαίας και χαιρέτισε νέες και νέους.  Εν συνεχεία πήγε σε καφέ της πλατείας Αριστοτέλους όπου τον περίμεναν βουλευτές και στελέχη του κόμματος, τους οποίους χαιρέτισε και είχε σύντομους διαλόγους μαζί τους. Στην πλατεία Αριστοτέλους αντάλλαξε χειραψίες με πολίτες που εκείνη την ώρα έκαναν βόλτα, και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

 

Με κεντρικό σύνθημα «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Ενώ από το περασμένο σαββατοκύριακο που επισκέφθηκε την ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας η προσοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε στραφεί στην αποδόμηση- μεταξύ άλλων και μέσω μίας διαδικτυακής καμπάνιας με τίτλο «Μαύρες Σελίδες»- του κυβερνητικού αφηγήματος περί εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια, από δω και πέρα στο επίκεντρο θα βρίσκεται το κυβερνητικό πρόγραμμα της ίδιας της ΝΔ και το “όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη ημέρα της χώρας”.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στη ΔΕΘ ως «επόμενος πρωθυπουργός» και μάλιστα σε μία περίοδο κατά την οποία φουντώνουν και τα σενάρια εκλογών πριν το φθινόπωρο του 2019, μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα, αλλά και του Ν. Βούτση και με ανοιχτό το θέμα της διαφοροποίησης των ΑΝΕΛ στο Μακεδονικό.

Ως εκ τούτου το ενδιαφέρον θα είναι επικεντρωμένο στις θέσεις της ΝΔ για την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων που απασχολούν τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες και όχι στο πεδίο της κριτικής στην κυβερνητική πολιτική, που στη ΝΔ θεωρεί ότι έχει κριθεί αρνητικά από τους πολίτες και αυτό είναι πλέον “μη αναστρέψιμο”.

Διαβεβαιώνουν, την ίδια ώρα, ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παραμείνει μακριά από λογικές υποσχέσεων και ότι το σύνολο των εξαγγελιών του σε σχέση με μειώσεις φόρων και εισφορών, αλλά και τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής, θα είναι πλήρως κοστολογημένο και δεν θα διαταράσσουν την δημοσιονομική ισορροπία.

Το σύνθημα και οι έξι άξονες

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κεντρικό μήνυμα της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα είναι: «Μπορούμε». Όπως λένε χαρακτηριστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση “η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να βγει από μια εποχή παρακμής και η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν και το όραμα και το σχέδιο να πάνε την Ελλάδα μπροστά”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ομιλία του Σαββάτου θα κινηθεί σε 6 κεντρικούς άξονες που αφορούν: Οικονομία, Θεσμούς, Ασφάλεια, Παιδεία, Διεθνή παρουσία της χώρας, Ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών

Βασικό εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής που θα περιγράψει ειδικά στον τομέα της οικονομίας, αποτελεί η μείωση των φόρων και εισφορών, ενώ θα μιλήσει και για “μεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία που άμεσα θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών”.

Όπως διαβεβαιώνουν στην Πειραιώς οι προτάσεις του θα είναι “άμεσα εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και θα αφορούν το σύνολο των Ελλήνων καθώς η πολιτική της ΝΔ δεν είναι-όπως λένε- ταξική, είναι εθνική και με το σχέδιό της κανένας δεν θα μένει πίσω”.

“Θα αναπτύξει τις πολιτικές που θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή σε όλους τους Έλληνες και ευκαιρίες για όλους”, σημειώνουν κομματικές πηγές και προσθέτουν ότι εκτός από όσα απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους- εισοδήματα, ανεργία, ανασφάλεια, φόρους, χρέη- “θα παρουσιάσει τις δικές του λύσεις για ένα σύγχρονο κράτος και ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης για την αναβάθμιση της δημόσιας ζωής”

Θα περιγράψει τέλος τις συγκεκριμένες προτάσεις του” για την Ελλάδα σε ένα κόσμο που αλλάζει και μια ΕΕ που εξελίσσεται”.

Στο επίκεντρο της φετινής παρουσίας του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται εκ των πραγμάτων, το Ασφαλιστικό, καθώς καλείται να αναλύσει περαιτέρω το σύστημα τριών πυλώνων που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και να απαντήσει στην κριτική που ασκείται από την κυβέρνηση , όχι μόνο σε σχέση με νέα αρχιτεκτονική που προτείνει η ΝΔ και την συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα στο κομμάτι της επικουρικής ασφάλισης, αλλά και για το κόστος που η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι θα φθάσει στα 55 δισ ευρώ.

Ένα από τα στοιχήματα για τον κ. Μητσοτάκη στη φετινή ΔΕΘ είναι να πείσει πως η ΝΔ διαθέτει αξιόπιστη και αποτελεσματική εναλλακτική λύση για το Ασφαλιστικό, στη θέση του νόμου Κατρούγκαλου που έχει προαναγγείλει ότι θα καταργήσει ως κυβέρνηση.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα