back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η μείωση φόρων και εισφορών

Διαβάστε επίσης

«Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» χαρακτήρισε τις μειώσεις φόρων και εισφορών που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προειδοποίησε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα η ελληνική οικονομία να ανακάμψει υπό αυτό το φορολογικό βάρος», ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα «είναι σήμερα εκτός αγορών και αυτό δημιουργεί εξαιρετικά προβληματική συγκυρία για τη χώρα». Πρόσθεσε, πως για τον ίδιο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού διότι «αν αυτό δεν γίνει, όταν τελειώσει το μαξιλάρι του αποθέματος η χώρα θα είναι απολύτως εκτεθειμένη στις ορέξεις των αγορών και αυτό είναι κάτι που δεν προτίθεμαι να επιτρέψω».

Με αφορμή τις φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε από την ΔΕΘ και ο πρωθυπουργός, τόνισε πως η ΝΔ δεν έχει το ίδιο πρόγραμμα με το κυβερνών κόμμα και σημείωσε ότι «εμείς θέλουμε να μεγαλώσουμε την πίτα και να δημιουργήσουμε πλούτο για όλους, ενώ ο κ. Τσίπρας αρκείται να μοιράζει φτώχεια μέσα από επιδόματα».

Καταλόγισε εξάλλου στον κ. Τσίπρα ότι δεν είπε τίποτα για το «συμμάζεμα του κράτους» και για το ότι η δημόσια διοίκηση «μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και με λιγότερα χρήματα», ενώ σε σχέση με τη στάση της ΝΔ στη Βουλή όταν έρθουν συγκεκριμένα κυβερνητικά μέτρα, ζήτησε να κρατηθεί «σχετικά μικρό καλάθι», αλλά διευκρίνισε: «Μέτρα που θα είναι ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική και τα οποία ο κ. Τσίπρας αντιγράφει από εμάς, δεν έχουμε λόγο να μη τα ψηφίσουμε. Αλλά ας δούμε πρώτα την εξειδίκευση των μέτρων».

Σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ- τη μείωση του οποίου εξαγγέλλουν και τα δύο κόμματα- δεν έκρυψε ότι υπάρχει μία διαφορετική αντίληψη, καθώς η ΝΔ «θέλει τη μείωση να την καρπωθούν όλοι οι Έλληνες. Και οι πιο αδύναμοι και κυρίως η μεσαία τάξη».

«Εγώ δεν βλέπω πελάτες, μικρές ομάδες που θέλω να ικανοποιήσω αλλά πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την εξαγγελία του περί παραχώρησης της αρμοδιότητας είσπραξης του ΕΝΦΙΑ από το κεντρικό κράτος στους δήμους διευκρίνισε ότι «θα χρειαστούμε διετή μεταβατική περίοδο ώστε το σύστημα αυτό να εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2021».

Σε ότι αφορά τη νομοθετημένη μείωση συντάξεων κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αφόρητη διγλωσσία» και για «κοροϊδία των συνταξιούχων» και σχολίασε σε ότι αφορά τη θέση της ΝΔ ότι «δεν τα ψηφίσαμε, μακάρι να μην εφαρμοστούν».

Παράλληλα με την διαβεβαίωση ότι η μείωση φόρων και εισφορών είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στους θεσμούς όχι μόνο για τη αποδοχή του προγράμματος που επέλεξε η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και για το γεγονός ότι «στρουθοκαμήλιζαν την ίδια ώρα που ξηλωνόταν σημαντικές μεταρρυθμίσεις προηγούμενων κυβερνήσεων, αυξανόταν το μέγεθος του κράτους και είχαμε τραγικά πισωγυρίσματα στην Παιδεία».

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε «μήνυμα ενότητας απέναντι στο χυδαίο διχασμό» που καταλόγισε στην κυβέρνηση. «Ο διχασμός είναι μεγάλο δηλητήριο και η στοχοποίηση του πολιτικού αντιπάλου όχι για τις θέσεις του αλλά απλά γιατί είναι αντίπαλος, είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε μία σύγχρονη δημοκρατία», πρόσθεσε.

«Έχω την πρόθεση, εφόσον με εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες, να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και προφανώς και των συμπολιτών μας που θα επιλέξουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή οποιαδήποτε άλλο κόμμα στις επόμενες εκλογές», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμμετέχει η ΝΔ σε οποιουδήποτε είδους μεγάλο συνασπισμό που να περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι ο ίδιος θα επιδιώξει ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, ευρύτερες κοινοβουλευτικές αλλά και πολιτικές συγκλίσεις και δήλωσε βέβαιος ότι σε κάθε περίπτωση η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και δεν θα οδηγηθεί σε εκλογές με απλή αναλογική. «Σκεφτείτε λίγο το σενάριο, μία χώρα εκτός αγορών, τα επιτόκια να ανεβαίνουν και η χώρα να οδηγείται και πάλι σε δεύτερες εκλογές, με απλή αναλογική και να γνωρίζουν όλοι ότι την επόμενη μέρα είναι εξασφαλισμένη η ακυβερνησία της χώρας», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ απέναντι στον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο υπογράμμισε πως υπάρχει «πολύ καλή θεσμική συνεργασία με τον κ. Παυλόπουλο», ενώ δήλωσε πεπεισμένος ότι θα υπάρχει προεδρική πλειοψηφία και δεν θα οδηγηθούμε σε πολιτική αναστάτωση επειδή κάποιοι θα επιλέξουν να εργαλειοποιήσουν το Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε κατηγορηματικά κατά ενός ενδεχόμενου δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, λέγοντας πως είναι αντισυνταγματικό και δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Διευκρίνισε ότι ισχύει ακόμη η πρότασή του προς τον Αλέξη Τσίπρα για συναινετικό καθορισμό των αναθεωρητέων διατάξεων, αλλά ξεκαθάρισε πως η ΝΔ λέει όχι σε οποιοδήποτε συζήτηση εάν κρίσιμα άρθρα, όπως το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, δεν κριθούν αναθεωρητέα.

«Αν υπάρχει ένας κοινός τόπος για μία τολμηρή αναθεώρηση, εδώ είμαστε, έχω καταθέσει πρώτος την πρόταση. Αν όμως θέλει απλά να εργαλειοποιήσει τη συζήτηση και να μας πει ότι κάνει αναθεώρηση με κοινωνικό πρόσωπο, ας κάνει αυτή την κουβέντα μόνος του», τόνισε.

Σε ότι αφορά τη σύνθεση που θα έχει μία κυβέρνηση της ΝΔ τόνισε πως για τον ίδιο αποτελεί πρόκληση να επιλέξει τους σωστούς ανθρώπους για τη σωστή θέση, υπογράμμισε ότι θα κοιτάξει και πέρα από τα στενά πλαίσια της ΝΔ, ενώ διαβεβαίωσε πως κατά την αξιολόγηση στα ζητήματα ηθικής τάξης δεν χωρά καμία απολύτως έκπτωση.

Δήλωσε μάλιστα ότι θα κάνει άνοιγμα και σε στελέχη της αριστεράς και του κέντρου με είσοδό τους και στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Αναφορικά με την εθνική τραγωδία στο Μάτι καταλόγισε στον πρωθυπουργό «αφόρητο και παντελώς αδικαιολόγητο κυνισμό» και υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε στο ερώτημα εάν γνώριζε ή όχι το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς για την ύπαρξη νεκρών. «Αν γνώριζε είναι ψεύτης και υποκριτής, αν δεν γνώριζε είναι ανίκανος διαχειριστής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε εξάλλου τις «χυδαίες επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών, προεξέχοντος του κ. Πολάκη» για τον οποίο είπε ότι «αυτό που έκανε, να βγάλει στο διαδίκτυο τη διεύθυνση του κ. Συνολάκη, δεν είναι ακροδεξιό, είναι φασιστικό. Αυτά συνέβαιναν σε άλλες εποχές, όταν σημείωναν πόρτες κάποιοι για να δώσουν το στίγμα ποιοι πρέπει να πάνε και να τραμπουκίσουν την επόμενη ημέρα».

Απαντώντας σε ερώτηση του «Αθήνα 9.84» για σταυρό ή λίστα στις ευρωεκλογές και για «χρίσματα» στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του σταυρού για τις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι «παρά τα προβλήματα επιμένω πάντα στην απευθείας εκλογή από το λαό». Τόνισε ότι στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς, διευκρινίζοντας ότι αυτό μπορεί να αφορά και πρόσωπα εκτός ΝΔ, αλλά υπογράμμισε πως δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη για τις εκλογές α’ βαθμού. «Τα κόμματα σταδιακά θα πρέπει να απομακρύνονται από τις λογικές των χρισμάτων», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ρύθμιση έως 120 δόσεων για οφειλές έως 3000 ευρώ που πρότεινε στην ομιλία του Σαββάτου, ενώ τόνισε ότι «θα πρέπει με θάρρος να διαγράψουμε παλιές ανείσπρακτες οφειλές», λέγοντας ότι υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ για πενταετές όριο παραγραφής. Όπως είπε χαρακτηριστικά «το ιδιωτικό χρέος είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο, το μεγάλο πρόβλημα κάτω από το χαλί».

Σε ότι αφορά τα εργασιακά τάχθηκε υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων σημειώνοντας ότι υπάρχει δυνατότητα για λελογισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ τόνισε πως δεν είμαστε αντίθετοι επί της αρχής στην επεκτασιμότητα αρκεί να υπάρχει η αντιπροσωπευτικότητα του 50%.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» την κατηγορία ότι η ΝΔ θα διώξει συμβασιούχους από το Δημόσιο, ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν αλλά όχι στην έκταση και στα νούμερα που τους χρησιμοποιεί η σημερινή κυβέρνηση.

Επανέλαβε πως η ΝΔ θα κάνει μία εξεταστική επιτροπή για το τι πραγματικά έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Αναφορικά με το Μακεδονικό και απαντώντας σε όσα είχε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «στη νέα έκδοση στο λεξικό του κ. Μπαμπινιώτη δίπλα στην λέξη «λαϊκιστής» υπάρχει το όνομα του κ. Τσίπρα» και υποστήριξε ότι «τζάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος που λέει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την συμφωνία αυτή, πλην όμως εξακολουθεί να παρέχει στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που λέει ότι θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή για να τη ψηφίσει».

Επανέλαβε πως η ΝΔ δεν θα την ψηφίσει, ούτε θα την κυρώσει, πρόσθεσε ωστόσο ότι «από τη στιγμή που η συμφωνία κυρώνεται και με βάση τη συμφωνία κυρώνεται ταυτόχρονα από την ελληνική Βουλή και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ, το ζήτημα του ΝΑΤΟ έχει τελειώσει». «Κυρωμένη διεθνής συμφωνία παράγει δυστυχώς για τη έννομα αποτελέσματα και είναι πολύ δύσκολο να τα ανατρέψουμε», συμπλήρωσε.

Πήρε εξάλλου αποστάσεις από τη θέση και γαλάζιων στελεχών για δημοψήφισμα λέγοντας ότι λύση είναι «προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν και μέσα από την ψήφο του ο ελληνικός λαός θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα» και για το ζήτημα αυτό.

Σε ότι αφορά τη θέση της ΝΔ για τη σύνθετη ονομασία τόνισε ότι κανείς Έλληνας δεν θα ήθελε να υπάρχει το όνομα Μακεδονία, πρόσθεσε ωστόσο ότι «παρότι δεν μου αρέσει καθόλου και η σύνθετη ονομασία ενοχλεί, το βασικό πρόβλημα είναι στην εθνότητα και στη γλώσσα και η μεγάλη μάχη πρέπει να δοθεί γι’ αυτά».

Εξέφρασε τέλος φόβους ότι και στο ζήτημα των ελληνοαλβανικών σχέσεων υπάρχει «μυστική διπλωματία» και προειδοποίησε «να μη διανοηθούν να μας φέρουν προ τετελεσμένων»

Μαξίμου: Το καλύτερο προεκλογικό υλικό για την καμπάνια των επόμενων εκλογών η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Το καλύτερο προεκλογικό υλικό για την καμπάνια των επόμενων εκλογών του Οκτώβρη του ’19» αποτελεί η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αναφέρει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Για αυτή τη σημαντική του προσφορά τον ευχαριστούμε θερμά», προσθέτει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς να πιεστεί, ομολόγησε από μόνος του ότι:

– Σκοπεύει να προσφύγει εκ νέου στο ΔΝΤ, αφού όχι μόνο δεν το απέκλεισε αλλά το προεξόφλησε κιόλας.

– Σκοπεύει να αφήσει στον αέρα 1,5 εκ. συνταξιούχους, αφού επέμεινε στη θέση του για το ασφαλιστικό Πινοσέτ.

– Σκοπεύει να υπονομεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και την εργατική νομοθεσία, αφού τα θεωρεί προαιρετικά, ενώ κεντρική του θέση είναι μόνο τα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες.

– Σκοπεύει να εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου που ζήτησε το ΔΝΤ για το 2020.

– Σκοπεύει να αμνηστεύσει τους φοροφυγάδες, δεσμευόμενος ότι θα διαγράψει τα χρέη τους, ώστε να μπορέσει να σβήσει και τα θαλασσοδάνεια μισού δισ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

– Σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και σε απολύσεις, αφού υποσχέθηκε μονάχα μειώσεις βαρών στους έχοντες και ομολόγησε ότι δεν έχει ιδέα για το πώς θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του με τους δεδομένους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας.

– Δε σκοπεύει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, αφού τον υπολογίζει στα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα εισπράττονται και σήμερα.

– Δε σκοπεύει να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά συνεχίζει να κάνει τον τσάμπα μάγκα και να εκθέτει τη χώρα, μόνο και μόνο για να τα έχει καλά με την ακροδεξιά του πτέρυγα»

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζει ότι «τέλος φανταζόμαστε ότι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές που δεσμεύθηκε ότι θα κυνηγήσει, συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του, που έχει συνδέσει το όνομά του με όλα τα σκάνδαλα της τελευταίας 15ετίας. Έτσι θα απολαύσουμε την εικόνα του κ. Μητσοτάκη να κυνηγάει την ουρά του. Με δύο λόγια, η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αποτελεί το καλύτερο προεκλογικό υλικό για την καμπάνια των επόμενων εκλογών του Οκτώβρη του ’19».

Καταλήγοντας το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζει «να βλέπουν οι πολίτες που δηλώνουν αναποφάσιστοι τον κ. Μητσοτάκη και να τρέχουν μαζικά στις κάλπες για να γλυτώσουν την επιστροφή στο ΔΝΤ και την κοινωνική λεηλασία που αυτός πρεσβεύει. Για αυτή τη σημαντική του προσφορά τον ευχαριστούμε θερμά».

ΣΥΡΙΖΑ:  «Όσο περισσότερο μιλάει ο κ. Μητσοτάκης τόσο το χειρότερο για τον ίδιο και το κόμμα του»

«Μετά τη χτεσινή ομιλία στο Βελλίδειο, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, για να μην αφήσει καμία αμφιβολία για το αντικοινωνικό και νεοφιλελεύθερο σχέδιο του», σχολιάζει το Γραφείου Τύπου του Σύριζα.

«Ο κ. Μητσοτάκης:

«ευχήθηκε» να μην εφαρμοστεί το μέτρο μείωσης συντάξεων και αφορολόγητου, χωρίς να λέει τη δική του θέση για το θέμα, ενώ, παράλληλα, μάλωσε τους δανειστές ότι ήταν πολύ επιεικείς με την κυβέρνηση την προηγούμενη περίοδο

μίλησε για μεταφορά ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με παράλληλη περικοπή των κρατικών πόρων, ενισχύοντας τον υδροκεφαλισμό και την ανισοκατανομή των πόρων μεταξύ των περιφερειών, οδηγώντας σε Δήμους 2 ταχυτήτων

με μεγάλο θράσος, για ακόμα μια φορά μίλησε για μείωση των πλεονασμάτων, ενώ ο ίδιος είχε δεχτεί εξωφρενικά πλεονάσματα της τάξης του 4,5%

έκλεισε το μάτι χωρίς καμία ντροπή σε συγκεκριμένους φίλους του επιχειρηματίες, ότι θα διαγράψει φορολογικές οφειλές τους

αυτονόητα τάχθηκε με την υπερίσχυση των επιχειρησιακών έναντι των κλαδικών συμβάσεων, συντασσόμενος με τα συμφέροντα του ΣΕΒ απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων

επανέλαβε ως πλασιέ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών την πινοσετική αντιμεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, που σημαίνει ότι όποιος δεν είχε σταθερή εργασία στη διάρκεια του εργασιακού του βίου δεν θα λαμβάνει αξιοπρεπή σύνταξη, χωρίς μάλιστα να εξηγεί πώς θα πληρωθούν οι σημερινές επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων, οι οποίες πληρώνονται από τις σημερινές εισφορές, και πόσα δεκάδες δισεκατομμύρια κοστίζει για το δημόσιο η μετάβαση στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

απέδειξε πόσο τζάμπα μάγκας είναι, και πού στοχεύουν οι λεονταρισμοί του, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία των Πρεσπών, παρόλο που ο ίδιος τη θεωρεί κατάπτυστη

επανέλαβε τη θέση περί συρρίκνωσης του κράτους, αναλογίας 1:5 για τις προσλήψεις και εκχώρησης τομέων του δημοσίου στους ιδιώτες, ισοπεδώνοντας όσες δημόσιες δομές στάθηκαν όρθιες και ανασυγκροτήθηκαν μετά τη θητεία του στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

έθεσε ως μέγιστη προτεραιότητα την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά την απέχθεια του στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και στην ισότητα των ευκαιριών για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης

επέμεινε στην ακροδεξιά ατζέντα της καταστολής και του αυταρχισμού, κάνοντας σπέκουλα για μια ακόμα φορά με τον νόμο Παρασκευόπουλου για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος

έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, ενώ επανέλαβε τα εξοργιστικά επιχειρήματα του Ορμπαν και των βορείων χωρών περί υπαιτιότητας της Ελλάδας για τις ροές των προσφύγων.

συνέχισε την πολιτική τυμβωρυχία για την τραγωδία στο Μάτι, αποδεικνύοντας πόσο επικίνδυνος λαϊκιστής είναι

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ένα βασικό λάθος: θεωρεί ότι τις εξαγγελίες αυτές τις ακούει μόνο το ΔΝΤ και η ολιγαρχία που τον υποστηρίζει. Στην πραγματικότητα, τον ακούν όλοι οι Έλληνες πολίτες, εκείνοι που οδηγήθηκαν στη φτώχεια και την ανεργία επί των ημερών του, εκείνοι που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, εκείνοι των οποίων μειώθηκαν οι συντάξεις και τα εισοδήματά τους. Δεν θα τον αφήσουν να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος».

Κίνημα Αλλαγής: Ως εδώ με τις συντηρητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

«Ούτε σήμερα ακούσαμε κάποια αναφορά από τον κ. Μητσοτάκη στα θέματα του σύγχρονου κράτους πρόνοιας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής.

«Ως εδώ με τις συντηρητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Είναι ώρα για προοδευτικές λύσεις για την διακυβέρνηση της χώρας. Αυτές που μόνο η ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής μπορεί να διασφαλίσει», τονίζει .

Ενωση Κεντρώων για Μητσοτάκη: Η χώρα δεν θέλει Πόντιους Πιλάτους

«Η επιμονή του κ. Μητσοτάκη στην ενισχυμένη αναλογική, κόβει κάθε γέφυρα επικοινωνίας του με την Ένωση Κεντρώων», το σχόλιο της Ενωσης Κεντρώων, για την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο μόνος κυβερνητικός συνεταίρος που του μένει είναι το ΠΑΣΟΚ. Στο σκοπιανό, ομολόγησε στην συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης, ότι εφόσον ψηφίσει την συμφωνία ο κ. Τσίπρας στην Βουλή, εκείνος την αποδέχεται και νίπτει τις χείρες του. Η Ελλάδα δεν θέλει Πόντιους Πιλάτους, αλλά θέλει έναν πρωθυπουργό που να δηλώσει απερίφραστα ότι θα ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών. Για τον κ. Μητσοτάκη του είναι αρκετό την προδοσία να την κάνουν άλλοι».

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα