back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις για τη μεταφορά ΕΝΦΙΑ

Διαβάστε επίσης

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη περί εκχώρησης του ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αφού τόνισε, ότι είναι θετικός στην εφαρμογή του μέτρου, υπογράμμισε, ότι καλές οι εξαγγελίες αλλά πρέπει να γίνουν και πράξεις, καθώς το μέτρο, όπως είπε, δεν είναι πρώτη φορά που εξαγγέλλεται.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης αφού επισήμανε, ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ πρόσθεσε, ότι το μέτρο αυτό θέλει μελέτη.

Ο φόρος θα πρέπει, όπως είπε, να γίνει αναλογικός, καθώς οι αντικειμενικές αξίες διαφέρουν από Δήμο σε Δήμο και δεν γίνεται να καταδικάζουμε σε φτώχεια τις πόλεις με τις μικρότερες αντικειμενικές αξίες.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 παραδέχθηκε ότι οι δήμοι δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο. «Εμείς δεν είπαμε ότι με το που αναλάβουμε θα μεταφέρουμε τον ΕΝΦΙΑ να τον εισπράττουν οι δήμοι. Είπε ότι αυτό πρέπει να το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης εσωτερικών της ΝΔ.

«Προς τη σωστή κατεύθυνση η εξαγγελία για είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τους δήμους», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Επεσήμανε, ότι πρέπει να υπάρξουν κανόνες για να μην δημιουργούνται ενδεχόμενες τρύπες από έναν δήμαρχο, που θα καλείται να πληρώσει ο επόμενος.

«Θα πρέπει να δημιουργηθούν κίνητρα σε όλα τα επίπεδα» και αυτό το οποίο ουσιαστικά λέγεται εδώ είναι η ιδέα ότι θα πρέπει να δίνεται στην τοπική κοινωνία η απόφαση «θέλεις να έχεις υψηλότερους φόρους για την κατοικία σου εκεί που μένεις και ενδεχομένως καλύτερες υπηρεσίες» ή κάποιος άλλος Δήμαρχος μπορεί να υποστηρίξει ένα πακέτο που θα λέει ότι «εγώ θα χαμηλώσω τους φόρους» άρα ψηφίστε με γι΄ αυτό και ενδεχομένως «δεν θα σας δώσω τόσο μεγάλες υπηρεσίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέττας.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα