back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίθεση «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία του Ιράν – ΕΔΕ για τη στάση του φρουρού

Διαβάστε επίσης

Εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ από το Αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας για την παθητική στάση του φρουρού της πρεσβείας του Ιράν κατά την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα, στις 6 το πρωί.

Σημειώνεται ότι για την επίθεση δεν έγινε καμία προσαγωγή. Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα φαίνονται περίπου 10 άτομα να βγάζουν τον φρουρό έξω από το κουβούκλιο χωρίς εκείνος να αντιδρά. Οι δράστες πέταξαν μπογιές και έσπασαν τζάμια στο κουβούκλιο.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου μιλώντας στον Αθήνα 9.84 κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και συνολικά την Κυβέρνηση, λέγοντας ότι υπάρχει ανοχή και κάλυψη.

«Υπάρχει τρόπος να τελειώνουμε με τον Ρουβίκωνα, αλλά η Κυβέρνηση δεν θέλει να τον χρησιμοποιήσει. Όταν έχουμε υπουργούς που δίνουν στο διαδίκτυο διευθύνσεις υποτιθέμενων πολιτικών τους αντιπάλων, η λειτουργία του Κράτους βρίσκεται σε παρακμή», είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση δείχνει κάτι παραπάνω από ανοχή απέναντι στον Ρουβίκωνα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον Σκαϊ.

Κίνημα Αλλαγής: «Τίποτα δεν άλλαξε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τη θλιβερή εποχή Τόσκα»

«Μία από τα ίδια κ. Γεροβασίλη και κ. Παπακώστα! Όπως φαίνεται τίποτα δεν άλλαξε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τη θλιβερή εποχή Τόσκα» σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, Εύη Χριστοφιλοπούλου, «η ασύδοτη δράση των μπαχαλάκηδων συνεχίζεται απρόσκοπτα, χωρίς κανείς να τολμά να τους “παρενοχλήσει”! Η επίθεση σε μία ακόμη πρεσβεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μία κυβέρνηση που είναι για τα πανηγύρια!».

Ποτάμι: «Εικόνες που προκαλούν τους πολίτες και εκθέτουν διεθνώς τη χώρα»

«Σπάστε, τραμπουκίστε, φύγετε. Οι κρανοφόροι Ρουβίκωνες σε νέα «καταδρομική επιχείρηση» με τον αστυνομικό φρουρό να μην προβάλει καμία αντίσταση και να παρακολουθεί απαθέστατος», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

«Εικόνες που προκαλούν τους πολίτες και εκθέτουν διεθνώς τη χώρα», τονίζει στην ίδια ανακοίνωση.

Δημήτρης Πέρρος – Σπύρος Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα