back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Καμίνης: «Η καταστρατήγηση της διάκρισης των εξουσιών και ο περιορισμός της ελευθερίας των ΜΜΕ εργαλεία για την κατάλυση της δημοκρατίας»

Διαβάστε επίσης

«Στη δημοκρατία ουδέποτε μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι έχουμε εξασφαλίσει εκ προοιμίου, την ομαλή λειτουργία της, που είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την ελευθερία. Που θέλει πάντοτε τις εξουσίες διακριτές για να λειτουργεί αποτελεσματικά και αξιόπιστα», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας στο 6ο Athens Democracy Forum, στη Στοά του Αττάλου, σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα η κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών σπανίως γίνεται μέσα από μια βίαιη ανατροπή των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων, αλλά μέσα από την αποδυνάμωση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και της ελευθερίας της έκφρασης.

Ο κ. Καμίνης, περιγράφοντας τους σύγχρονους κινδύνους για τη δημοκρατία, αναφέρθηκε στις αυταρχικές επιθέσεις που δέχονται τα ΜΜΕ, οι οποίες ξεκινούν από μέτρα καταστολής σε βάρος τους μέχρι τη δημιουργία φιλικών, προς το καθεστώς, Μέσων Ενημέρωσης αλλά και στην δύναμη του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως ισχυρών θυλάκων αντίστασης στις επιθέσεις αυτές.

«Μοιράστηκα μαζί σας αυτές τις σκέψεις γιατί ως ενεργός πολίτης αυτής της χώρας, συνάμα όμως και ως πολίτης του κόσμου, αντιλαμβάνομαι ολοένα και περισσότερο τη σημασία που έχει για τη δημοκρατία στις μέρες μας, η δημοσιογραφία της γνώμης», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαριστώντας τους New York Times και το United Nations Democracy Fund, για τη συνεργασία τους στη διοργάνωση του Athens Democracy Forum.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα