back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καταιγίδες και πλημμύρες σε ΗΠΑ και Ασία

Διαβάστε επίσης

Η καταιγίδα Φλόρενς

Η καταιγίδα Φλόρενς ρίχνει «μνημειώδεις ποσότητες» βροχής, δήλωσε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνα, που έχει πληγεί περισσότερο από το φαινόμενο και ενώ επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο κυκλώνας Φλόρενς υποβαθμίστηκε σήμερα, κατά το πέρασμά του από τη Νότια και την Βόρεια Καρολίνα, ενώ δεκάδες κοινότητες έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές.

Οι ειδικοί θεωρούν πιθανό ότι μπορεί να καταγραφούν “πρωτόγνωρες” ποσότητες βροχοπτώσεων.

Η καταιγίδα Φλόρενς ξεκίνησε να πλήττει την περιοχή της Βόρειας Καρολίνας το πρωί της Παρασκευής, συνοδευόμενη από ανέμους 150 χλμ/ώρα. Έκτοτε η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί στα 75 χλμ/ώρα, όμως η βροχή είναι κατακλυσμιαία σε ορισμένες ζώνες της πολιτείας.

«Να ξέρετε ότι η στάθμη του νερού ανεβαίνει με ταχύτητα παντού, ακόμη και σε περιοχές που συνήθως δεν υποφέρουν από πλημμύρες», προειδοποίησε ο κυβερνήτης Ρόι Κούπερ.
«Μην επιστρέψετε στα σπίτια σας μέχρι να περάσει η καταιγίδα και πάρετε το πράσινο φως», πρόσθεσε. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται και περιπλέκονται από το γεγονός ότι πολλοί δρόμοι είναι κομμένοι», εξήγησε.

Στο πέρασμά του, προκάλεσε ακόμη και εκτεταμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η στάθμη των υδάτων από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, εξακολουθεί να ανεβαίνει.

Υπερτυφώνας Μανγκούτ

Ο αριθμός των νεκρών στις Φιλιππίνες από το πέρασμα υπερτυφώνα Μανγκούτ έφτασε στους 59, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, επικαλούμενο τα τοπικά ΜΜΕ.
Άλλοι 47 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ 16 αναφέρονται ως αγνοούμενοι, σύμφωνα με το τοπικό πόρταλ (Rappler) που επικαλείται αστυνομικές πηγές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα