back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προς 48ωρη απεργία τον Οκτώβριο οι γιατροί ΕΟΠΥΥ και ΠΕΔΥ

Διαβάστε επίσης

Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία θα προχωρήσουν τον Οκτώβριο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και των ΠΕΔΥ ζητώντας την κατάργηση της μετατροπής των γενικών γιατρών, των παθολόγων και των παιδιάτρων σε οικογενειακούς γιατρούς και την κατάργηση της εγκυκλίου που προβλέπει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ΚΥ, που δεν εφημερεύουν μέχρι τις 9 το βράδυ.

Η απόφαση για κινητοποιήσεις εντός του Οκτωβρίου ελήφθη στην έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ Αττικής (ΣΕΥΠ).

Οι γιατροί ΕΟΠΥΥ και ΠΕΔΥ απεργούν για:

  1. Την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών και πλήρη λειτουργία των εργαστηρίων.
  2. Την πλήρη επιστημονική και μισθολογική εξομοίωση των γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με τους γιατρούς του ΕΣΥ των Νοσοκομείων (Πρωινό ωράριο, συμμετοχή στη λειτουργία των Νοσοκομείων κλπ).
  3. Την κατάργηση της μετατροπής των γιατρών ΕΟΠΥΥ και ΠΕΔΥ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής) σε οικογενειακούς γιατρούς.
  4. Την απόσυρση της διάταξης Νόμου, που προβλέπει την απόλυση των γιατρ’ων που διατηρούν τα ιατρεία τους μετά από δικαστικές αποφάσεις, στις 31/12/2018, εφόσον δεν τα κλείσουν.
  5. Την κατάργηση της εγκυκλίου που προβλέπει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, που δεν εφημερεύουν μέχρι τις 21:00.
  6. Την ανανέωση των συμβάσεων των Επικουρικών Ιατρών και την κάλυψη όλων των αναγκών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με αντίστοιχες ειδικότητες.

Νίνα Κομνηνού

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα