back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ζ. Ζάεφ: Δεν έχω αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στο δημοψήφισμα

Διαβάστε επίσης

«Δεν έχω καμία απόδειξη ρωσικής ανάμειξης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ -σύμφωνα με το πρακτορείο MIA- στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις, ο οποίος έκανε λόγο για παρέμβαση της Μόσχας ενόψει του δημοψηφίσματος στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο κ.Ζάεφ χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία «φίλη της Μακεδονίας», δεν φάνηκε να συμμερίζεται τις αμερικανικές και νατοϊκές καταγγελίες περί ρωσικής ανάμειξης στη διαδικασία του δημοψηφίσματος.

«Δεν έχω αποδείξεις καμιάς ρωσικής επιρροής. Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι φίλη της “Μακεδονίας” και δεν έχει τίποτε κατά της ενσωμάτωσής της στην ΕΕ. Ωστόσο, είναι κατά της ένταξής μας στο ΝΑΤΟ. Και το λένε πολύ ξεκάθαρα», τόνισε και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε (στη Ρωσία) ότι για εμάς δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την πλήρη ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Θέλουμε να οικοδομήσουμε δεσμούς φιλίας με όλες τις χώρας και τη Ρωσική Ομοσπονδία, επειδή πιστεύω πως ο,τιδήποτε εξηγεί τη φιλία στην “Μακεδονία” θα γίνει κατανοητό από τους φίλους μας στη Ρωσία, επειδή οι πολίτες μας θα παραμείνουν προσηλωμένοι σ’ αυτόν τον προσανατολισμό».

Τέλος ο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επεσήμανε δε ότι γνωρίζει τις πληροφορίες περί διαδικτυακών προφίλ που διαδίδουν ψευδή νέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα παραδοσιακά ΜΜΕ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρεθούν οι σχετικές λεπτομέρειες, αν και δεν κατονόμασε συγκεκριμένες χώρες πίσω από την εκστρατεία παραπληροφόρησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα