back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ενεργοποίηση των κομματικών μηχανισμών του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών σε Αυτοδιοίκηση και Ευρωβουλή

Διαβάστε επίσης

Το πλαίσιο πολιτικής αντιπαράθεσης με τη ΝΔ με έμφαση την ανάδειξη των διαφορετικών προγραμμάτων σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναλύθηκαν εκτενώς οι εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ. με τα μέλη του οργάνου να συμφωνούν ότι τα όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης προάγουν μια αντιαναπτυξιακή ατζέντα που οδηγεί σε συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και ανοίγει εκ νέου την πόρτα στο Δ.Ν.Τ. (ασφαλιστικό, ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο, εργασιακές σχέσεις κλπ).

Εξάλλου συζητήθηκε η προετοιμασία της επόμενης συνεδρίασης της Κ.Ε. του κόμματος η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Οκτωβρίου και θα έχει αντικείμενο την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος και την εκπόνηση του σχεδίου κατάρτισης των ψηφοδελτίων για τις κρίσιμες εκλογικές μάχες, στην αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή.

Ουσιαστικά η συνεδρίαση του συγκεκριμένου οργάνου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται σε προεκλογική τροχιά αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επανέλαβε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης οι τριπλές κάλπες την άνοιξη.

 

Γ. Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα