back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Σαντορινιός: Τον Οκτώβριο η επιδότηση αμόλυβδης και diesel στα νησιά

Διαβάστε επίσης

Τον χρόνο έναρξης εφαρμογής της επιδότησης αμόλυβδης και diesel στα νησιά, έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αποκάλυψε μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή πως μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου επιδότησης της αμόλυβδης.

Ο κ. Σαντορινιός, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 fm, αποκάλυψε ότι στόχος είναι η 1η Οκτωβρίου για την εφαρμογή του μέτρου αλλά δεν γνωρίζει εάν θα έχουν τελειώσει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες μέχρι τότε.

«Στόχος μας είναι να πετύχουμε μια μέγιστη διαφορά κόστους στο λίτρο —είτε για την αμόλυβδη, είτε για το diesel- περίπου 10 με 15 λεπτά κατά το μέγιστο. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε αυτές τις εξωφρενικές διαφορές, που παρατηρήσαμε το καλοκαίρι, αλλά συνεχίζουμε σε έναν βαθμό να τις παρατηρούμε και τώρα και να υπάρξει επιτέλους και για τους νησιώτες μία ισονομία και ισοπολιτεία σε σχέση με τους πολίτες της ηπειρωτικής χώρας και στον τομέα των καυσίμων», ανέφερε σχετικά με το συγκεκριμένο μέτρο.

Κληθείς να απαντήσει για την προοπτική έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους Έλληνες τουρίστες σημείωσε πως ήδη, χρηματοδοτούνται τα εισιτήρια των νησιωτών με τη διαφορά του κόστους σε σχέση με τη χερσαία μεταφορά και πως πολύ σύντομα οι νησιωτικές επιχειρήσεις θα περνάνε τα παραστατικά τους ενώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα πληρωθούν για το πρώτο τρίμηνο, τη διαφορά κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους μεταξύ ακτοπλοϊκής και χερσαίας μεταφοράς.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα