back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θ. Γιάγκλαντ: «Mια χούφτα χωρών έχει επωμιστεί το βάρος του προσφυγικού»

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα σεβάστηκε στην πράξη τα ανθρώπινα δικαιώματα και το απέδειξε αντιμετωπίζοντας το μεταναστευτικό, παρά την οικονομική κρίση, που αντιμετώπιζε» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ κατά τη σύντομη συνομιλία που είχε το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ερχόμενος στην Ελλάδα βλέπω ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί» πρόσθεσε ο κ Γιάγκλαντ «παρά την σκληρή πολιτική λιτότητας, που εφαρμόστηκε στη χώρα αυτή».

Όπως επίσης ισχυρίστηκε είναι άδικο «μια χούφτα χωρών να έχει επωμιστεί όλο το βάρος του προσφυγικού, τη στιγμή που η υπόλοιπη Ευρώπη επέδειξε ελάχιστη αλληλεγγύη» και σημείωσε εμφατικά πως «αυτή η κατάσταση επιβάλλεται να αλλάξει».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι σημαντικός ο ρόλος που διαδραματίζει το Συμβούλιο της Ευρώπης σε αυτούς τους «ταραγμέμους καιρούς» όχι μόνο – όπως είπε ο κ Παυλόπουλος – στην Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

«Όλοι δίνουμε εξετάσεις» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο θέμα του προσφυγικού ενώ τόνισε πως το να είναι κανείς μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν έχει μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις, λέγοντας μάλιστα πως υπάρχουν χώρες που παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πρόσωπο των προσφύγων και πως θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις.

Ο κ Παυλόπουλος επεσήμανε παράλληλα ότι η διάβρωση του κοινωνικής συνοχής οδηγεί σε μορφώματα του λαϊκισμού και νεοναζισμού, που ενόψει των ευρωεκλογών γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό να προστατευθεί το κοινωνικό κράτος.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα