back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι ισχύει για τους οδηγούς άνω των 74 ετών- Παράταση στις άδειες οδήγησης

Διαβάστε επίσης

Παράταση στις άδειες οδήγησης για όσους έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι να ορισθεί η ημερομηνία της πρώτης δοκιμασίας ανανέωσης του διπλώματος (δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς) δίνει το υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις στις διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών μετά τις 30 Αυγούστου για ανανέωση της άδειας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ήδη υπάρχουσα, μέχρι να εξεταστούν και να διαπιστωθεί ο βαθμός της ικανότητάς τους.  Η ημερομηνία αυτή δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από τρεις μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και των απαιτούµενων δικαιολογητικών.

“Είναι μία ρύθμιση που έχει ψηφιστεί στο νέο ΚΟΚ από τον Μάρτιο, απλά ξεκίνησε η εφαρμογή από 1η Σεπτεμβρίου. Δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Υπήρχε και πριν αυτό το μέτρο αλλά δεν υπήρχε το κομμάτι της πρακτικής άσκησης, υπήρχε μόνο η ανανέωση διπλώματος με βάση την κατάθεση των πιστοποιητικών των γιατρών”λέει στον “Αθήνα 9.84” ο κ.Θάνος Βούρδας ,Γενικός Γραμματέας Μεταφορών.

Όπως σημειώνει το σημαντικό σημείο είναι η διαφύλαξη της οδικής ασφάλειας είναι η απόδειξη της οδηγικής ικανότητας.  “Αυτό που προστέθηκε είναι η πρακτική άσκηση από τα 74 χρόνια και μετά , κάθε τρία έτη και από τα 80 και μετά κάθε δύο χρόνια για την απόδειξη οδηγικής ικανότητας.

Γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρύνει οικονομικά τους συμπολίτες μας, χωρίς δηλαδή να προηγούνται μαθήματα ή να δίνονται σήματα και ο συμπολίτης μπορεί να δώσει εξετάσεις και με το δικό του αυτοκίνητο. Το 74ο έτος προκύπτει με βάση το προσδόκιμο ζωής και το μέτρο θα ισχύει για οδηγούς κάθε τύπου”

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα