back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο μικροσκόπιο του ΕΣΡ οι ενημερωτικές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές

Διαβάστε επίσης

Στο μικροσκόπιο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όλες οι ενημερωτικές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές, μετά το προσβλητικό σχόλιο σε βάρος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη από τον δημοσιογράφο Σωτήρη Καψώχα στην εκπομπή «Δεύτερη ματιά» της ΕΡΤ.

Στην σημερινή συνεδρίασή τους, τα μέλη του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου, αποφάσισαν να εκκινήσουν τις διαδικασίες ελέγχου και επιβολής προστίμων όπου χρειαστεί ενώ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, εξέφρασαν την ανησυχία τους «για τα φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των προγραμμάτων».

Την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του ΕΣΡ και κυρίως για την επιλογή των μελών του όχι μόνο να παρακολουθήσουν μια ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ αλλά και να επιβάλλουν κυρώσεις όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, εξέφρασε, με ανακοίνωσή της, η ΝΔ.

«Η ελευθερία του Τύπου και του λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες, δικαιώματα, τα οποία πρέπει να σεβόμαστε», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

«Η λειτουργία των ΜΜΕ και φυσικά των δημοσιογράφων», πρόσθεσε, «πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει, τόνισε, ότι δεν πρέπει να μπαίνουν και όρια σε αυτά, τα οποία ακούγονται στη δημόσια τηλεόραση όπως και στα ιδιωτικά κανάλια».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα