back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία

Διαβάστε επίσης

Η σύνδεση του Αθλητισμού και της Ψυχικής Υγείας αποτελεί τον άξονα μίας ιδιαίτερης δράσης η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα από 21 έως και 23 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για την 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και συντονίζεται από την ελληνική ΜΚΟ ΕΔΡΑ, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της μέριμνας ευπαθών ομάδων υποφέρουν από ψυχικά νοσήματα.

Στις εγκαταστάσεις του Άλσους Βεΐκου με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο διήμερο -Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου. Η τελετή έναρξης είναι την Παρασκευή 21/9  στις 10:00 στο Γήπεδο Μπάσκετ.

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο πάρκο του Πεδίον του Άρεως, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Η διοργάνωση φέρνει μαζί 14 χώρες από την Ευρώπη και στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην καταπολέμηση των διακρίσεων και προκαταλήψεων κατά των ατόμων με ψυχικά νοσήματα. Επίσης, θέλει να καταδείξει τα εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα που η άθληση μπορεί να έχει στην αντιμετώπιση ψυχικών προβλημάτων.

Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού έργου EVENTS Project –το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+/Sport- και έχει σαν στόχο τη σύνδεση των πεδίων του Αθλητισμού και της Σωματικής Άσκησης με την Ψυχική Υγεία, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών, καθώς και για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ενώ
έχει λάβει και την Αρωγή & Στήριξη του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ προσφέρει στη διοργάνωση την επιστημονική υποστήριξη της.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα