back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ν. Κεράμεως: «Με σόκαρε η παραδοχή ότι είναι ουτοπία η εξάλειψη της παραβατικότητας στα πανεπιστήμια»

Διαβάστε επίσης

«Με σόκαρε ως Ελληνίδα πολίτη η παραδοχή ότι είναι ουτοπία η εξάλειψη της παραβατικότητας στα πανεπιστήμια, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, ότι σηκώνουμε τα χέρια ψηλά», δήλωσε στην εκπομπή “Στάση των 2” και τον Άρη Τόλιο η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως σχολιάζοντας το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου.

«Είναι ένα παιδιάστικο κείμενο θεωρητικό και αφελές που προσβάλει τους Έλληνες φορολογούμενους», είπε.

Χαρακτήρισε «αδιανόητα» τα μέτρα που προτείνονται στο πόρισμα και ειδικότερα για την απόσυρση των ΑΤΜ είπε πως η λογική του είναι ότι η πολιτεία υποχωρεί μπροστά στη βία.

Η κ. Κεραμέως παραδέχθηκε ότι η βία στα πανεπιστήμια είναι ένα πρόβλημα το οποίο ταλανίζει την ελληνική ακαδημαϊκή σκηνή πάρα πολλά χρόνια, ωστόσο σημείωσε ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τα τελευταία 3,5 χρόνια. «Δεν αρκεί να ψηφιστεί ένας νόμος για κατάργηση του ασύλου. Χρειάζεται πολιτική βούληση. Είναι ένα πράγμα να το νομοθετείς και άλλο να το εφαρμόζεις στην πράξη κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα στην πράξη. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα εφαρμοστεί αυτό στην πράξη», ανέφερε.

Προανήγγειλε ότι προσεχώς η ΝΔ θα κάνει εκτενή παρουσίαση του προγράμματός της για την παιδεία.

Επανέλαβε ότι το πρώτο μέτρο που θα περάσει η κυβέρνηση της ΝΔ για τα πανεπιστήμια θα είναι οτι για κάθε αξιόποινη πράξη θα μπορούν να παρέμβουν αυτεπαγγέλτως οι δημόσιες αρχές

Για το θέμα του εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ η κ. Κεραμέως είπε ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Πειραιώς δεν πάρθηκε μόνο εξαιτίας του συγκεκριμένου σχολίου του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα. «Το σχόλιο αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Σε μεγάλο βαθμό ΕΡΤ έχει μετατραπεί σε ένα μηχανισμό προπαγάνδας», σημείωσε και τόνισε πως το εμπάργκο θα αρθεί εφόσον η κυβέρνηση δεχθεί να οριστεί διακομματικά η ηγεσία της ΕΡΤ.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα