back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, βρίσκεται σήμερα Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, που θα συναντηθεί στις 11.15 με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά ενώ στις 10.30 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι η πρώτη επίσκεψη του κ. Μάας στην Ελλάδα με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών.

«Ψηλά» ατζέντα των συζητήσεών του με τον Νίκο Κοτζιά θα βρεθεί η ενίσχυση των διμερών σχέσεων στη βάση του και του Ελληνο-Γερμανικού Διμερούς Σχεδίου Δράσης καθώς επίσης και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια με έμφαση στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο μεταξύ «μια νέα σελίδα» για την Ελλάδα και μια καλή είδηση και για τις δύο χώρες και τον υπόλοιπο κόσμο χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ Μάας σε σημερινή συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Αν εφαρμοστεί, αναφέρει ο κ. Μάας, θα αποτελεί επιτυχία για όσους πιστεύουν «στη δύναμη της διπλωματίας και της συμφιλίωσης».

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών λέει ότι «η κατάσταση δεν είναι εύκολη» σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς χειρισμούς προσθέτοντας ότι παρά την ευρωπαϊκή δραστηριοποίηση στα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας, «η κατάσταση σήμερα κάθε άλλο παρά ικανοποιητική είναι» και πως θα πρέπει να βρεθούν τρόποι για την καλύτερη εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας.

Χαρακτηρίζει επίσης την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος «σημαντικό βήμα για να ξεπεραστεί η κρίση που επέφερε πολλά δεινά στην Ελλάδα και τους Έλληνες».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα