back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Κέντρου Βρεφών «Μητέρα»

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και εργαζόμενοι στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» στην πύλη του κέντρου που βρίσκεται επι της οδού Δημοκρατίας, στο Ίλιον.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι η κινητοποίηση έρχεται ως απάντηση της αδιαφορίας του Υπ. Εργασίας να δώσει λύσει στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την συνέχιση της εργασίας των επικουρικών εργαζομένων στην Πρόνοια και τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε αυτούς.

Κέντρο Βρεφών

Το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Υπάρχει μία βρεφονηπιοκόμος στη βάρδια για 13 παιδιά.

Οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, κατήγγειλε ότι καθυστερούν οι διαδικασίες υιοθεσιών καθώς «ο Οργανισμός προβλέπει 1 βρεφονηπιοκόμο για κάθε 3 παιδιά. Υπάρχει μία παιδίατρος για 72 παιδιά, όταν πριν τα Μνημόνια ήταν 4 Παιδίατροι».

«Δυστυχώς» -πρόσθεσε- «δεν γίνεται ιατρική από το σπίτι.Υπηρετούν 9 Κοινωνικοί Λειτουργοί αντί για 18 με αποτέλεσμα να μην καθίστανται δυνατόν να υπάρξει έγκαιρη αποκατάσταση των παιδιών».

Κέντρο βρεφών

Το Σωματείο του «Μητέρα» έχει μαζί με τα άλλα σωματεία της Πρόνοιας επισημάνει στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας ότι η απόλυση των υπηρετούντων επικουρικών από την Πρόνοια σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την λειτουργία του Προνοιακών δομών ανοίγοντας έτσι το δρόμο να κλείσουν υπηρεσίες.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα