back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αβραμόπουλος: «Δεν πρέπει να συγχέεται το μεταναστευτικό με την τρομοκρατία»

Διαβάστε επίσης

Το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης κρίνεται από τη διαχείριση των ζητημάτων ασφαλείας και του μεταναστευτικού, προειδοποίησε σήμερα ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα της Συνόδου της Επιτροπής για την Ιθαγένεια, τη Διακυβέρνηση, τις Θεσμικές και Εξωτερικές Υποθέσεις (CIVEX) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, που πραγματοποιείται από χθες στην Αθήνα και ολοκληρώνεται το απόγευμα.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, που διεξάγεται στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), είναι τα ζητήματα ασφάλειας, ο τρόπος προσέγγισης των σχετικών προκλήσεων από τις πόλεις και τις περιφέρειες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και ο ρόλος των τοπικών αρχών στην προσπάθεια ενσωμάτωσης των μεταναστών.

Ο κ. Αβραμόπουλος, στην ομιλία του, υπογράμμισε μ΄έμφαση ότι δεν πρέπει να συγχέεται το μεταναστευτικό με την τρομοκρατία, όπως είπε πράττουν οι λαϊκιστές, τους οποίους κατήγγειλε ότι υπονομεύουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. «Ήρθε η ώρα να γίνει πράξη η αλληλεγγύη, που επαναλαμβάνεται 17 φορές στα ιδρυτικά κείμενα της ΕΕ», είπε ο έλληνας κοινοτικός επίτροπος, επισημαίνοντας ότι σήμερα είναι «ελλειμματική η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη».

Ανοιγμα συνόρων – ανατολικές χώρες

Ο κ. Αβραμόπουλος, υπενθύμισε ότι η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Ελλάδα είχαν βρεθεί και τη δεκαετία του ΄90 ενώπιον ενός πολύ μεγάλου μεταναστευτικού ρεύματος, μετά το άνοιγμα των συνόρων τότε των ανατολικών χωρών, το οποίο αντιμετώπισαν, όπως είπε, με επιτυχία.

Αναφερόμενος στην άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι «δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να την οδηγήσουν στο σκοτεινό παρελθόν» και υποχρέωση όλων πρέπει να είναι η ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Ο Έλληνας κοινοτικός επίτροπος αναφέρθηκε ειδικότερα και στις αντιστάσεις που συναντά η προοπτική αυτή από το λεγόμενο «βαθύ κράτος» κάποιων χωρών -μελών της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα