back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η 73η σύνοδος του ΟΗΕ: Προσδοκίες για την Νεολαία, την βιώσιμη ανάπτυξη και την ειρήνη

Διαβάστε επίσης

Στη Νέα Υόρκη συγκαλείται η 73 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την συμμετοχή 84 αρχηγών κρατών και 44 αρχηγών κυβερνήσεων.

Πρόκειται για μία από τις πλέον μαζικές από απόψεως συμμετοχής ηγετών Γενικές Συνελεύσεις και όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο ίδιος έχει προγραμματίσει 70 συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ενώ θα λάβει μέρος σε συνολικά 40 εκδηλώσεις.

Αν και η συζήτηση στη Γενική Συνέλευση ξεκινά την Τρίτη, τη Δευτέρα αρχίζουν οι δύο πρώτες εκδηλώσεις με πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ. Είναι η στρατηγική του «Νεολαία 2030» ο κ. Γκουτέρες θα κηρύξει την έναρξη της πρωτοβουλίας του «Απεριόριστη Γενιά». Η δεύτερη αφορά στη χρηματοδότηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης 2030

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη – Νέλσον Μαντέλα. Θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και θα υπάρξουν προσφωνήσεις από πλήθος ηγετών κρατών και κυβερνήσεων μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Την Τρίτη συγκαλείται εκδήλωση υψηλού επιπέδου για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, στην οποία επίσης θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Κοτζιάς.

Κατά την εβδομάδα της Συνόδου θα διεξαχθούν ειδικές εκδηλώσεις που αφορούν τα περισσότερα μεγάλα ζητήματα στην διεθνή σκηνή, όπως τις εξελίξεις στην Μ.Ανατολή, το προσφυγικό, την κατάσταση στην Κορέα , την μη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής κλπ

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα