back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πολιτισμός vs Ναρκωτικά

Διαβάστε επίσης

Σαν τη μύγα μέσα στο γάλα φάνταζε σήμερα η Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων. Το όχημα γεμάτο βιβλία είχε σταθμεύσει έξω από το Πνευματικό Κέντρο, Σόλωνος και Μασσαλίας. Δίπλα στον πεζόδρομο, που έχει μετατραπεί σε χώρο χρήσης ναρκωτικών ουσιών, στέκι και υπνωτήριο κάποιων άστεγων χρηστών.

Ο πολιτισμός ως αντίδοτο των ναρκωτικών

kiniti_vivliothiki

massalias

«Στο κέντρο της Αθήνας, εδώ ή στο Ζάππειο ή στο Σύνταγμα δεν έρχεται κόσμος να δανειστεί βιβλία αλλά στις γειτονιές η δράση έχει μεγάλη ανταπόκριση λέει στον Αθήνα 9.84 η Φωτεινή Πίττα βιβλιοθηκονόμος, που απασχολείται στη δράση της Κινητής Βιβλιοθήκης. «Στο συγκεκριμένο σημείο ενδιαφέρον για τα βιβλία μας έχουν μόνο οι υπάλληλοι του Πνευματικού Κέντρου και πρέπει να προσέχουμε μη πατήσουμε κάποια, πεταμένη στο έδαφος, σύριγγα».

Πρωταθλήτρια στο διάβασμα η Πλατεία του Αγίου Θωμά στο Γουδί

«Πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου» προσθέτει η κυρία Πίττα, «συναντάμε στην Πλατεία του Αγίου Θωμά στο Γουδί, στη Λαμπρινή στον λόφο Λάμπράκη στον Νέο Κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί το ενδιαφέρον των παιδιών για τα βιβλία. Υπήρξε μέρα στην Πλατεία του Αγίου Θωμά, που μαζεύτηκαν τόσο πολλά παιδιά που στήσαμε από το πουθενά μία δράση με τα παιδιά».

Η Κινητή Βιβλιοθήκη

Να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμος Αθηναίων, με τη συνεργασία του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την υποστήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, ξεκίνησε τη λειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης για μικρούς και μεγάλους, που ταξιδεύει σε όλη την πόλη. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Μέγας χορηγός είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το όχημα της Κινητής Βιβλιοθήκης θα σταθμεύει στις γειτονιές της Αθήνας έως τον Απρίλιο του 2019.

kiniti_vivliothiki

massalias

Η διαδικασία δανεισμού

Οι κάτοικοι της Αθήνας μπορούν με την ταυτότητά τους να γίνονται μέλη της βιβλιοθήκης και να δανείζονται δωρεάν μέχρι δύο βιβλία κάθε φορά. Εκτός από ελληνικά υπάρχουν και ξενόγλωσσα βιβλία, αγγλικά και γαλλικά. Τα βιβλία μπορούν να επιστραφούν σε όποιο μέρος βρίσκεται κάθε φορά η Κινητή Βιβλιοθήκη ή και στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων στο Σταθμό Λαρίσης.

Ας ευχηθούμε οι δράσεις πολιτισμού να ανατρέψουν τα κακώς κείμενα της πόλης μας και τα κακώς κείμενα στις ψυχές των ανθρώπων, που τους οδηγούν στη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα