back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τανζανία: Στους 126 οι νεκροί από το ναυάγιο στη λίμνη Βικτόρια – Δεκάδες αγνοούμενοι

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 126 είναι οι νεκροί από το ναυάγιο ενός φέριμποτ, που σημειώθηκε την Πέμπτη στο νότιο τμήμα της λίμνης Βικτόριας στην Τανζανία, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας.

Στο μεταξύ εκφράζονται φόβοι για πολύ περισσότερους νεκρούς. Oι αγνοούμενοι είναι πολλοί και οι διασώστες εκφράζουν φόβους ότι ο τελικός απολογισμός πιθανόν να ξεπεράσει τους 200. Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται όλη την ημέρα μετά από διακοπή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το φεριμπότ μετέφερε περισσότερους από 300 ανθρώπους όταν βυθίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης λίγα μόλις μέτρα από την αποβάθρα του Ουκουρέουε, του μεγαλύτερου νησιού της λίμνης, που ανήκει στην Τανζανία.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επίσημη χωρητικότητα του πλοίου ήταν 100 άτομα, ενώ αξιωματούχοι λένε ότι μετέφερε περισσότερους από 400 επιβάτες με αποτέλεσμα να ανατραπεί.

Τέλος,  40  άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα νερά της λίμνης, σύμφωνα με τον Τζόναθαν Σάνα, τον περιφερειακό διοικητή της αστυνομίας της Μουάντζα, ο οποίος μίλησε τηλεφωνικώς σήμερα στο Reuters.

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα