back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το φορολογικό δράμα – Τι πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι έως τον Ιανουάριο

Διαβάστε επίσης

Τρίμηνο παθών για τους φορολογούμενους και την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων από την επόμενη εβδομάδα έως τον Ιανουάριο του 2019.

Ο χρόνος ήδη μετρά αντίστροφα για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ στο τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη «τρέχουν» οι δόσεις της εκκαθάρισης εισοδήματος. Η κορύφωση του φορολογικού… δράματος, όπως κάθε χρόνο, είναι τον Δεκέμβριο με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων.

Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες περίπου 6,45 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν πληρώσει την πρώτη δόση του ENΦIA. Αυτό θα επαναλαμβάνεται και για τους επόμενους τέσσερις μήνες, με την τελευταία δόση να καταβάλλεται τον Ιανουάριο του 2019.

Παράλληλα, στο τέλος Σεπτεμβρίου πρέπει να πληρωθεί και η δεύτερη δόση των φόρων από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Το ποσό που πρέπει να πληρώσουν υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, έως το τέλος Σεπτεμβρίου πάνω από 250.000 εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος και του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του 2017. Έπονται άλλες 3 μηνιαίες δόσεις.

Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, καθώς περισσότεροι από 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων θα πρέπει να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2019.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα