back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Athens Flying Week- Διήμερο εκδηλώσεων στην Τανάγρα

Διαβάστε επίσης

Ένα αεροπορικό υπερθέαμα παρουσιάζει και φέτος η Athens Flying Week που πραγματοποιείται 22 και 23 Σεπτεμβρίου στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αεροπορική γιορτή της Ελλάδας που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου που σπεύδει να θαυμάσει την δεξιότητα των πιλότων.

Η πρώτη γεύση από το υπερθέαμα δόθηκε με τις χαμηλές πτήσεις επίδειξης από ελβετικά αεροσκάφη  επάνω από την Ακρόπολη.

Η Athens Flying Week φιλοξενεί επίλεκτες μονάδες επίδειξης, πιλότους με ιδιαίτερες ικανότητες, τύπους αεροσκαφών με εκπληκτικές δυνατότητες και προγράμματα πτήσεων που θα σκορπίσουν έντονες συγκινήσεις.

Φέτος συμμετέχουν:

Η Βελγική Πολεμική Αεροπορία με την Belgian F-16 Demo Team

Η Ελβετική Πολεμική Αεροπορία, με το F-18 Hornet και την PC-7 TEAM, πτητικό σχηματισμό εννέα αεροσκαφών.

Η Ισπανική Πολεμική Αεροπορία με δύο F/A-18 (C.15)

Η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία με τους ORLIC και τοMIG 29.

Ο Ολλανδός Frank van Houten, ο Dutch Rush, με Sukhoi 26MX

Από την Ιταλία ο θρυλικός Silver Chicken, αλλά και ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Glider πιλότος, Luca Bertossio και ο Σουηδός Johan Gustafsson, με το Glider SZD-59 «ACRO» ( μετην υποστήριξη της Ανεμολέσχης Αθηνών)

Ο Γερμανός Martin Graef με το Christen Eagle II

Η WIZARD AEROBATICS και ο Δημήτρης Βερβερέλης με το AIRBUS HELICOPTER EC-120B

-Στην κορυφαία θέση, με το ‘’Zeus’’ F-16 Demo Team,ι το Τ-6 A “Daedalus” Demo Team καθώς και τα Mirage 2000 και τα FANTOM της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το S-70B Aegean Hawkτου Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τα Apache AH64, Chinook CH-47 και Huey UH-1 της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και οι επίλεκτες δυνάμεις τους.

-Οι Hellenic Skydivers και οι Skydive Attica θα προσθέσουν στο θέαμα αλεξιπτωτιστές αλλά και θα προσφέρουν πληροφορίες για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την εμπειρία της μοναδικής αυτής δραστηριότητας.

Από τη Ρουμανία έρχονται η Blue Air με BOEING 737-800 και ο εντυπωσιακοί Lacarii Acrobati με YAK-52.

-Παρών και ο Γιώργος Παπαγιάννης σε επιδείξεις αερομοντελισμού.

-Οι στατικές εκθέσεις ιστορικών αλλά και σύγχρονων αεροσκαφών θα δώσουν τη δυνατότητα να δει κανείς από κοντά πτητικά μέσα που σπάνια εκτίθενται στο ευρύ κοινό.

-Φέτος F-16 από το Βέλγιο, F-18( C-15) από την Ισπανία, Casa C-295 από την Πολωνία, F-18 από την Ελβετία, το Aermacchi Μ 346 από την Ιταλία μαζί με τα πιο εντυπωσιακά αποκτήματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών για επίσκεψη στο εσωτερικό τους και συχνά ξενάγηση από ειδικούς πιλότους και μηχανικούς.

-Πολύ σημαντική θεωρείται φέτος η συμμετοχή της AEGEAN AIRLINES με εντυπωσιακές εκπλήξεις τόσο σε θέαμα αλλά και για όσους ονειρεύονται να μπουν στο μαγικό κόσμο των χειριστών αεροσκαφών

-Επίσης, από την Ομάδα Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού θα υπάρχει ένα πλήρες στρατόπεδο της περιόδου 1940-1945, μια μεταφορά της ιστορίας με δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα