back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προσπάθεια αντιστροφής του brain drain από το υπ.Παιδείας

Διαβάστε επίσης

Ως αντίδοτο για το brain drain το υπουργείο Παιδείας προωθεί την ενίσχυση μεταδιδακτορικών ερευνητών μέσα από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας και την χρηματοδότηση  προτάσεων και προγραμμάτων.

Με μεταδιδακτορικούς ερευνητές που χρηματοδοτούνται για πρώτη φορά από το ΕΛΙΔΕΚ συναντήθηκε ο Αν. Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Πατρίτσια Κυπριανίδου καθώς και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛΙΔΕΚ Ξενοφών Βερύκιος και ο Διευθυντής του ΕΛΙΔΕΚ Νεκτάριος Νασίκας.

Ο κ. Φωτάκης συνεχάρη από κοντά τους επιτυχόντες για τις υψηλής ποιότητας προτάσεις τους που είχαν υποβάλει κατά την 1η προκήρυξη ενίσχυσης έργων μεταδιδακτορικών ερευνητών του ΕΛΙΔΕΚ και αξιολογήθηκαν από επιτροπές εξειδικευμένων επιστημόνων υψηλού κύρους.

Υπενθυμίζεται ότι 192 προτάσεις διακρίθηκαν μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης ανάμεσα σε 1671 ερευνητικές υποψηφιότητες και αποτελούν τους πρώτους μεταδιδάκτορες που χρηματοδοτούνται από τον νέο θεσμό του ΕΛΙΔΕΚ.

Οι νέοι μεταδιδάκτορες συζήτησαν τις όποιες δυσλειτουργίες εμφανίζονται σε διαδικαστικά θέματα και έλαβαν την διαβεβαίωση ότι θα εξομαλυνθούν άμεσα και με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς σταδιακά τα ακαδημαϊκά ιδρύματα εναρμονίζονται με το νεοϊδρυθέν ΕΛΙΔΕΚ.

«Πρωταρχικός στόχος του ΕΛΙΔΕΚ είναι να αποτελέσει το αντίδοτο στο brain drain”  τόνισε ο κ.Κ.Φωτάκης καθώς αρκετοί από τους παρευρισκόμενους μεταδιδάκτορες προέρχονται από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και επέστρεψαν στην Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιήσουν το ερευνητικό τους έργο.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά χρηματοδοτούνται και ερευνητικές δράσεις των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα