back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στη Νέα Υόρκη ο Αλ. Τσίπρας

Διαβάστε επίσης

Για τη Νέα Υόρκη αναχωρεί το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στην 73η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τον συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Τη Δευτέρα, ο κ. Τσίπρας θα προσφωνήσει τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την Ειρήνη – Νέλσον Μαντέλα και το βράδυ θα παρευρεθεί στην καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που λαμβάνουν μέρος στη ΓΣ του ΟΗΕ.

Την Τρίτη θα συμμετάσχει το πρωί στο καλωσόρισμα των επικεφαλής των αντιπροσωπειών από τον Γενικό Γραμματέα και αργότερα σε γεύμα.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γ.γ. του ΟΗΕ έχει οριστεί για το απόγευμα της Πέμπτης. Ενδέχεται επίσης να έχει μία διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επαφές με μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οργανισμούς, όπως η Bank of America, η Merrill Lynch, η Morgan Stanley κ.ά., συμμετέχοντας σε πρωινά και γεύματα εργασίας και εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών οργανισμών και εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων.

Κυβερνητική πηγή, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, υπογράμμισε ότι «οι επαφές του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη αποτελούν συνέχεια στη συμμετοχή των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ, ενώ συνιστούν ένα θετικό μήνυμα για τις μεταρρυθμίσεις και τις προοπτικές της οικονομίας».

Στις επαφές του πρωθυπουργού αναμένεται να συμπεριληφθούν Ελληνο-αμερικανοί επενδυτές, ενώ το βράδυ της Τετάρτης θα παρευρεθεί σε δεξίωση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, παρουσία εκπροσώπων της κοινότητας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα