back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τανζανία: Στους 207 οι νεκροί από το ναυάγιο

Διαβάστε επίσης

Όλο και ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο πορθμείου στη λίμνη Βικτόρια στην Τανζανία, καθώς ο αριθμός των νεκρών έφτασε στους 207 κατά την τρίτη ημέρα της επιχείρησης εντοπισμού και διάσωσης, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TBC.

Οι δύτες διέσωσαν σήμερα έναν άνδρα τον οποίον εντόπισαν ενώ αναζητούσαν τυχόν επιζώντες μετά το ναυάγιο.

Το φεριμπότ ναυάγησε την Παρασκευή μόλις λίγα μέτρα από την αποβάθρα στο Ουκερέουε, το μεγαλύτερο νησί της λίμνης που ανήκει στην Τανζανία. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το πλοίο μετέφερε περισσότερους από 300 ανθρώπους.

«Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν και πάλι νωρίς το πρωί του Σαββάτου», επεσήμανε ο TBC.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι διέταξε την Παρασκευή τη σύλληψη «όλων των υπευθύνων που εμπλέκονται στη διαχείριση του φέριμποτ».

«Είναι ξεκάθαρο ότι το φέρι ήταν υπερφορτωμένο σε σχέση με τις δυνατότητές του», δήλωσε ο Μαγκουφούλι, κάνοντας λόγο για «αμέλεια».

Αν και το φέρι είχε χωρητικότητα περίπου 100 επιβατών, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι στο πλοίο επέβαινε τουλάχιστον διπλάσιος αριθμός ατόμων, όμως οι αρχές δεν το έχουν επιβεβαιώσει.

«Διέταξα τη σύλληψη όλων των προσώπων που εμπλέκονται στη διαχείριση του πορθμείου. Οι συλλήψεις ξεκίνησαν», τόνισε ο πρόεδρος.

Ο Μαγκουφούλι κήρυξε επίσης εθνικό πένθος τεσσάρων ημερών μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στη λίμνη Βικτόρια.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα