back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07.00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη από τις 6 το πρωί αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια.

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε οχήματα και ΑΤΜ σημειώθηκε τη νύχτα σε 8 διαφορετικά σημεία στην Αττική με την αστυνομία να προχωρά σε 40 προσαγωγές.

Οι επιθέσεις έγιναν περίπου μέσα σε 20 λεπτά από τις 2 έως τις 2.20 τα ξημερώματα και στόχοι ήταν επαγγελματικά οχήματα εταιρειών ταχυμεταφορών και σούπερ μάρκετ.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Συνολικά καταστράφηκαν 10 οχήματα σε Καλλιθέα (3), Νέα Σμύρνη (2), Χαλάνδρι (1), Παγκράτι (1), Κυψέλη (1), Γαλάτσι (2) ενώ σε τρεις περιπτώσεις σημειώθηκαν φθορές και σε τρία παρακείμενα οχήματα.

Επίσης καταστράφηκαν και 2 ΑΤΜ σε υποκαταστήματα τραπεζών στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Ξεκινά σήμερα η τρίτη φάση της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα. Αυστηρή παραμένει ωστόσο η σύσταση των ειδικών για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Εμπορικά και εκπτωτικά κέντρα θα ανεβάσουν ρολά στις 10 το πρωί. Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν και τα επιβεβλημένα πρωτόκολλα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina984. gr

Επιστροφή από σήμερα στα σχολεία των μαθητών της πρώτης, δευτέρας Λυκείου, και Γυμνασίου.

Mαζί με τα σχολεία θα ανοίξουν και τα φροντιστήρια καθώς και αυτά των ξένων γλωσσών, στα οποία θα ισχύουν αντίστοιχα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης.

Ανοιχτές θα είναι αθλητικές εγκαταστάσεις και κολυμβητήρια για την κάλυψη αναγκών ατομικής προπόνησης από αθλητές σωματείων, ηλικίας 13 ετών και άνω.

Το πρώτο βήμα για την επανέναρξη των πολιτιστικών δράσεων γίνεται με την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, με διευρυμένο ωράριο από τις 8 το πρωί έως της 8 το βράδυ..

Απελευθερώνονται από σήμερα και οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, στην Κρήτη και στην Εύβοια. Πλοία, τραίνα και λεωφορεία θα αναχωρούν με το 50% της πληρότητάς τους, ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από όλους τους επιβαίνοντες.

Σήμερα εξάλλου κατατίθεται στη Βουλή και η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνει διευκολύνσεις για την επαναλειτουργία της εστίασης από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Μαΐου.

“Με το άνοιγμα και των καταστημάτων εστίασης από τις 25 Μαίου, στις εργασίες τους θα επιστρέψουν, 532.000 εργαζόμενοι, ενώ θα λειτουργεί το 65% των επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή λειτουργίας”, τόνισε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Σε αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορονοϊό στις φυλακές προχωρά από σήμερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Έως τις 31 Μαίου παρατείνεται η αναστολή πτήσεων από και προς Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Τουρκία και Αλβανίας. Σε ισχύ παραμένει και η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα, μη Ευρωπαίων πολιτών.

Άλλα 15 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε χθες ο Λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 2834. 163 οι θάνατοι.

Περισσότεροι από 313.000 οι θάνατοι παγκοσμίως από τον νέο κορωνοϊό. Πάνω από 4.680.700 τα κρούσματα.

«Η Ελλάδα έτοιμη να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας ανοίγοντας τα σύνορά της τον Ιούλιο», αναφέρει σε άρθρο της για το φετινό καλοκαίρι και τον τουρισμό στην Ευρώπη, η βρετανική Guardian, επισημαίνοντας πως η χώρα μας αναδύθηκε ως μια από τις χώρες της Ευρώπης με τα λιγότερα κρούσματα, αφού επέβαλε γρήγορα αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό.

Στη θέσπιση γρήγορων διαδικασιών για την προσωρινή δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων, για την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης, στα πρότυπα πολλών ευρωπαϊκών πόλεων, προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος με τη σχετική τροπολογία, η οποία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή. Παράλληλα, ετοιμάζεται και θα αποσταλεί στους Δήμους της χώρας, οδηγός για την ανακατανομή του οδικού χώρου, τη δημιουργία προσωρινών λωρίδων κίνησης ποδηλάτων, αλλά και προτάσεις σχεδιασμού για τη δημιουργία προσωρινών επεκτάσεων πεζοδρομίων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε πλατείες, κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμια.

Επεισόδια και προσαγωγές αργά χθες βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Τουρκικό προξενείο. Μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας επιτέθηκαν με μολότοφ σε αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης από συνεργεία του δήμου Αθηναίων ξεκινά σε μισή ώρα, στο πάρκο Φιξ στην 5η δημοτική κοινότητα στην περιοχή των Κάτω Πατησίων

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα