back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

Διαβάστε επίσης

Ελεύθεροι αφέθηκαν την Κυριακή οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που παρέμειναν κρατούμενοι τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί ο εκδότης της εφημερίδας Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού.

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Μετά από αυτό όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εξερχόμενος των δικαστηρίων ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας δήλωσε: «Η ελευθερία του Τύπου νίκησε την αθλιότητα. Δεν είναι δίκη του Φιλελεύθερου ούτε των δημοσιογράφων. Είναι νίκη της Δημοκρατίας που η σημερινή εξουσία προσπάθησε να τη φιμώσει».

Από την πλευρά του ο εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Θανάσης Μαυρίδης αφού ευχαρίστησε την ΕΣΗΕΑ και συναδέλφους του για τη στήριξη, δήλωσε: «Δεν είναι μια μάχη που αφορά την εφημερίδα. Είναι μάχη που αφορά την έκφραση. Εμείς κοιμηθήκαμε κάπως αυτό το βράδυ. Θέλω να ρωτήσω τους κ. κ. Καμμένο, Τσίπρα και Παππά, πώς κοιμήθηκαν αυτοί και να τη θυμούνται πολλά χρόνια αυτή την ερώτηση».

Ο δικηγόρος Τάσος Αβραντίνης δήλωσε πως «μια δημοκρατία που οι πολίτες και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση παύει να είναι δημοκρατία».

Στο πλευρό των δημοσιογράφων βρίσκονταν και οι βουλευτές της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Καραγκούνης.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, «ήρθαν υποτίθεται να εκφράσουν το νέο κι εκφράζουν το πιο παλιό από το παλιό. Δεν αντέχουν την κριτική. Όταν θα φύγουν καλύτερα θα ήταν για τους ίδιους να μην τους θυμούνται».

Σε δήλωσή του ο κ. Καραγκούνης ανέφερε «πριν από δύο εβδομάδες κυνηγούσαν την εκπρόσωπο του κόμματός μας μέσα στα γραφεία μας. Τώρα συλλάβανε για άλλη μια φορά δημοσιογράφους γιατί τόλμησαν να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση, να κάνουν το έργο τους. Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, την ελευθερία του Τύπου η Κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά. Να τους χαιρόμαστε».

«Το αυτόφωρο για τα αδικήματα Τύπου είναι αντισυνταγματικό και απειλεί την ελευθερία στην έκφραση. Με την ενεργοποίηση του αυτοφώρου επιχειρείται η τρομοκράτηση των ΜΜΕ. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να την έχει αποφύγει. Εκτός και αν αυτή ήταν η πραγματική στόχευσή της», τονίζει, μέσω twitter ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

 

 

 

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα