back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νικητής ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των “δικεφάλων”, 2-0 την ΑΕΚ

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής καθώς επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα. 

Πρωταγωνιστής για τον “δικέφαλο του Βορρά” ο Πρίγιοβιτς ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ, στο 29ο και 59ο λεπτό. Η ΑΕΚ είχε δύο δοκάρια με τον Λιβάγια και τον Μπακασέτα αλλά στο τέλος έφυγε ηττημένη.

Οι δηλώσεις Λουτσέσκου:

«Κερδίσαμε την ΑΕΚ και πήραμε μία νίκη που χρειαζόμασταν όλοι, κι εμείς και ο κόσμος, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό και για τον ψυχολογικό τομέα. Ήταν δύσκολο παιχνίδι με πολλή ένταση.

Ήμασταν ισορροπημένοι στο παιχνίδι μας, δεν είχαμε πολλή κατοχή όπως συνηθίζουμε -βέβαια όταν την είχαμε, το κάναμε καλά-. Έπρεπε να οργανωθούμε πίσω, γιατί η ΑΕΚ είναι πολύ καλή και επικίνδυνη στο τρανζίσιον. Οι παίκτες μου έδειξαν τεράστια ψυχή», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός (75′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (89′ Βέρνμπλουμ), Πέλκας (81′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (64′ Κλωναρίδης), Σιμόες (87′ Τσόσιτς), Λιβάγια, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (70′ Γκάλο).

Πώς κύλησε ο αγώνας:

Διαιτητής του αγώνα ο Φιλανδός, Ματίας Γκεστράνιους, ο οποίος θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Μίκο Αλκάρε, Ρίκου Βιρεαουβούρι. Τέταρτος ορίστηκε ο Θανάσης Τζήλος, ενώ παρατηρητής τους θα είναι ο εκ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Φερνάντο Μάριν.

Οι αρχικές ενδεκάδες:

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Λιβάγια, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε.

Κλέφτες, κλέφτες…”, φώναζαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ που ήταν στο γήπεδο, όταν βγήκαν οι Ενωσίτες στον αγωνιστικό χώρο.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 21χρονου αδικοχαμένου διαιτητή, Νίκου Ντοσίδη.

20ο λεπτό Δοκάρι για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος πάσαρε στα δεξιά στον Λιβάγια, εκείνος έκανε το δυνατό δεξί σουτ μέσα στην περιοχή και η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπακασέτας έκανε νέο σουτ και ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μπλόκαρε.

29ο λεπτό ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ: Λάθος εκτίμηση του Λαμπρόπουλου με το κεφάλι, η μπάλα έφτασε στον Πρίγιοβιτς, μπήκε στην περιοχή, ο Οικονόμου δεν προλάβαινε να τον κόψει, έκανε εκπληκτικό τελείωμα με το δεξί στο αριστερό παραθυράκι του Μπάρκα και 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

40ο λεπτό Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Εκτέλεση φάουλ από τον Μάνταλο, κεφαλιά του Πόνσε και εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ από τον Πασχαλάκη. Πλησίασε στο 1-1 η Ένωση.

Λήξη πρώτου ημιχρόνου, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 (29′ Πρίγιοβιτς)

59ο λεπτό ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ : Ο Πρίγιοβιτς στα δεξιά πάσαρε στον Μάτος, ο Σέρβος μπήκε στην περιοχή, ο συμπαίκτης του έκανε την χαμηλή σέντρα και εκείνος με το δεξί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα.

62ο λεπτό Δοκάρι για την ΑΕΚ. Φάση διαρκείας στην άμυνα του ΠΑΟΚ, με τους Μάνταλο και Πόνσε να μην καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και τον Μπακασέτα στη συνέχεια να εξαπολύει κεραυνό έξω από την περιοχή και να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Τελικό: ΠΑΟΚ- ΑΕΚ 2-0

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα