back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα κέρδισε το Σάββατο το στοίχημα της επαναλειτουργίας των οργανωμένων παραλιών, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από τον διεθνή τύπο για τις ομορφιές της χώρας μας, αλλά και τον τρόπο που χειριστήκαμε την πανδημία.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται τώρα στις εκκλησίες, καθώς από σήμερα τα ιερά μυστήρια θα τελούνται παρουσία πιστών.

Το επόμενο κρασ τεστ ακολουθεί τη Δευτέρα, καθώς απελευθερώνονται οι μετακινήσεις σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και από και προς την Κρήτη, ενώ ρολά ανεβάζουν πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα και το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών. Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν, τα μέτρα προστασίας και τα ωράρια λειτουργίας, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w. Athina984. gr

Αντίστροφη μέτρηση και για το άνοιγμα της εστίασης, στις 25 Μαίου. Τους όρους και τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα αναλύσει διεξοδικά, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, στις έξι το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Ευσεβείς πόθους της αντιπολίτευσης» χαρακτήρισε το Υπουργείο Οικονομικών, δημοσιεύματα περί σχεδίου μείωσης των μισθών στο Δημόσιο. Σε σχετική ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται σε ότι ” η κυβέρνηση ουδέποτε σχεδίασε, ούτε σχεδιάζει μειώσεις μισθών στο Δημόσιο».

Αναφορά στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα έκανε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης, βγαλμένο απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε το Σάββατο η κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, με τις νέες κατηγορίες εργαζομένων που εντάσσονται στο μέτρο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, εξαιτίας της πανδημίας.

Στην επόμενη φάση της χαλάρωσης της καραντίνας προχωρά η Ιταλία. Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επιβεβαίωσε ότι από την Δευτέρα ανοίγουν καταστήματα εστίασης, κομμωτήρια, ενώ ελεύθερη θα είναι η μετακίνηση των πολιτών στις περιφέρειες διαμονής τους. «Ρίχνουμε μια γέφυρα για να περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης. Τα 55 δισεκατομμύρια ευρώ που διαθέσαμε είναι πολλά, αλλά δεν αρκούν», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Ιταλός πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε «Πρέπει να τρέξει η οικονομία της χώρας μας. Θα επικεντρωθούμε στην απλούστευση διαδικασιών και κανονισμών και παράλληλα θα ασχοληθούμε άμεσα, με το υπό διαμόρφωση, ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης των χωρών μελών της Ένωσης»..

Δύο άτομα τραυματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ νεαρών στην παραλία της Βάρκιζας. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στην Αργυρούπολη , ενώ λίγη ώρα αργότερα έληξαν με την επέμβαση της Αστυνομίας, και την προσαγωγή 15 ατόμων.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος και σήμερα στην Αττική. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα