back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο πολιτικός κόσμος για τον ξυλοδαρμό του Π. Κωνσταντινέα

Διαβάστε επίσης

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας.

Το θύμα μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της πόλης. Όπως υποστήριξε, ο προπηλακισμός του έγινε από ακροδεξιά στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές για την υπόθεση.

«Είμαι τυχερός που ζω. Ο φασισμός από όπου κι εάν προέρχεται δεν θα περάσει», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση που δέχθηκε μετά τον αγώνα Καλαμάτα-Πάμισος, στην Καλαμάτα.

Μαξίμου: Αυτοί που επενδύουν στον εθνικισμό ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους

Για «φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα» έκανε λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, καταδικάζοντας απερίφραστα το περιστατικό.

«Οι φασίστες θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς» σχολίασε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Και πρόσθεσε: «Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους».

Καταδικάζει την επίθεση η Νέα Δημοκρατία

Την «απερίφραστη καταδίκη της» εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, αποδοκιμάζοντας την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωσταντινέας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως «τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία».

ΣΥΡΙΖΑ: Φασιστική η επίθεση στον Κωνσταντινέα

«Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο. Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους» τονίζει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως θα ενισχύσει τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη φασιστική βία και τους εκφραστές της.

ΚΚΕ: Επίθεση φασιστοειδών

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει «την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα», τονίζοντας πως «ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη φασιστική βία, αλλά και σε όσους στηρίζουν ή ανέχονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις».

ΠΟΤΑΜΙ: Η βία δεν έχει θέση στην πολιτική αντιπαράθεση

«Η καταδίκη της επίθεσης εναντίον του βουλευτή Π.Κωνσταντινέα, αυτονόητη υποχρέωση όλου του δημοκρατικού κόσμου. Η βία δεν πρέπει να έχει καμιά θέση στην πολιτική αντιπαράθεση. Οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν», ανέφερε στο  twitter ο Δημήτρης Τσιόρδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα