back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Στο μικροσκόπιο τα βίντεο

Διαβάστε επίσης

Σήμερα αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση που θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του 33χρονου, Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος μετά από την εισβολή του σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί αύριο Τρίτη ο κοσμηματοπώλης, εναντίον του οποίου ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Εν τω μεταξύ, αναζητούνται άλλα δύο άτομα, που εμφανίζονται στα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν, να χτυπούν τον 33χρονο.

Ο ένας εμφανίζεται μαζί με τον κοσμηματοπώλη, να χτυπούν βίαια τον 33χρονο και ο άλλος, σε δεύτερο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, να τον χτυπά, ενώ εκείνος έχει δεχτεί τη βοήθεια του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν και ένα μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο, για το ενδεχόμενο να το είχε ο 33χρονος όταν εισέβαλε στο κοσμηματοπωλείο.

Ωστόσο, νέα εκδοχή στην υπόθεση δίνει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Με ανάρτησή του στο Facebook υποστηρίζει πως ο 33χρονος δεν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο προκειμένου να το ληστέψει, αλλά για να προστατευτεί από φασαρία στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα.

Μάλιστα, αναφέρει ότι υπάρχει οπτικό υλικό το οποίο και θα παρουσιάσει. «Όποιος ξαναγράψει ή ξαναπεί “ο επίδοξος ληστής” για τον άγρια δολοφονημένο Ζακ θα διαψευσθεί τόσο οικτρά που θα ντρέπεται που υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, άγνωστοι με σπρέι έγραψαν τη λέξη «δολοφόνε», στην είσοδο του κοσμηματοπωλείου, όπου βρήκε το θάνατο ο 33χρονος αλλά και έξω από το γραφείο του δικηγόρου του ιδιοκτήτη.

Φίλοι του Ζακ Κωστόπουλου άφησαν λουλούδια στο πεζοδρόμιο, στο σημείο, όπου έχασε τη ζωή του, ο 33χρονος.

[su_slider source=”media: 25473,25474,25475,25476″ width=”700″ height=”420″ title=”no”]

«Φοβάμαι ότι τις πολιτιστικές απολήξεις της κρίσης δεν τις έχουμε δει να αναπτύσσονται ακόμα. Έχουμε δει την οικονομική της διάσταση, δεν έχουμε δει την πολιτιστική της διάσταση, πως μεταφράζεται στις συμπεριφορές», δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Η Τρόικα του Αθήνα 9.84» και στον Νεκτάριο Νώτη, ο κ. Σεβαστάκης έκανε λόγο για «ένα συγκλονιστικό περιστατικό», το οποίο όπως είπε, «είναι σύνηθες να συμβαίνει μία παραβατική λειτουργία να καταλήγει σε αυτή την εκδήλωση βίας».

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα στην αυτοδικία. Οι ρόλοι στη δημοκρατία είναι ξεκάθαροι. Αυτές είναι πράξεις “ζούγκλας” που δεν αρμόζουν σε μία σύγχρονη δημοκρατία», σχολίασε η Βασιλική Γεωργιάδου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλώντας στην εκπομπή «Ράδιο City» και στην Έλενα Χατζηιωάννου.

Πρόσθεσε ότι, τέτοιες σκηνές δεν θα έπρεπε να αναπαράγονται από τα ΜΜΕ.

Εν τω μεταξύ, για “καθαρή δολοφονία” έκανε λόγο η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Άννα Παπαρρούσου τόνισε μεταξύ άλλων: “Έχουμε ένα τόσο καθαρό οπτικό υλικό που είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας που οδήγησε στο θάνατό του. Αν αυτή η χρήση βίας ήταν σύμμετρη προς το περιστατικό, αυτό είναι προς χρήση όλων σας. Κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν ορθές. Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένη ανθρωποκτονία.

Όλα αυτά δείχνουν πως μιλάμε για απόπειρα κλοπής και όχι ληστεία, δηλαδή ένα ελαφρύτατο πλημμέλημα που δεν δικαιολογεί τη βία. Όταν έχεις έναν άνθρωπο παγιδευμένο σε ένα χώρο και δεν απειλείσαι και υπάρχουν συγκεντρωμένοι απέξω, δεν υπάρχει ορατός λόγος και δεν αντιδράς με αυτόν τον τρόπο».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του καταστηματάρχη Χ. Αναγνωστόπουλος δήλωσε ότι, «η πρώτη αντίδραση του εντολέα μου ήταν να καλέσει την αστυνομία. Όταν το θύμα εγκλωβίστηκε στο κατάστημα άρχισε να σπάει την εσωτερική βιτρίνα και την εξωτερική. Υπάρχουν ίχνη αίματος και στο εσωτερικό του καταστήματος κάτι που δείχνει πως είχε ήδη τραυματιστεί. Αν θέλετε επέλεξε έναν πιο δυναμικό τρόπο αντίδρασης, δεν έκατσε να περιμένει την αστυνομία”. Στη συνέχεια είπε: “Ο σκοπός του πελάτη μου, έχοντας ήδη προσφύγει στην Πολιτεία, ήταν να εμποδίσει τον δράστη να διαφύγει και να τον περιορίσει».

“Αν η αντίδραση του ήταν υπερβολική θα κριθεί από τη δικαιοσύνη”, πρόσθεσε. “Έχει ξαναυπάρξει θύμα κλοπής. Είναι αντίθετο στη λογική να μπήκε μέσα για να προστατευτεί. Θα μπορούσε να μείνει μέσα και να περιμένει την αστυνομία για να προστατευθεί”, κατέληξε.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα