back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εργαστήριο για τη μείωση του φαινομένου της Αστικής Θερμικής Νησίδας στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Ο δήμος Αθηναίων, το Δίκτυο Πόλεων C40 και η Οργάνωση καθαρών Τεχνολογιών Clean της Δανίας, οργανώνουν διήμερο εργαστήριο (25-26/9) με σκοπό να αναπτυχθούν προτάσεις για τη μείωση του φαινομένου της Αστικής Θερμικής Νησίδας στην Αθήνα με πράσινες υποδομές.

Το Γραφείο Ανθεκτικότητας του δήμου Αθηναίων έχει επιλέξει ως σημεία πιλοτικής προσέγγισης, για την ανάπτυξη προτάσεων, χώρους που βρίσκονται στον Κολωνό και τα Σεπόλια, δηλαδή στην 4η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για ένα απαλλοτριωμένο οικόπεδο και δύο σχολεία, το 27ο Λύκειο και το 144ο Νηπιαγωγείο – 14ο Δημοτικό.

Στο εργαστήριο συμμετέχουν στελέχη του δήμου Αθηναίων, εκπρόσωποι από ΜΚΟ, Πανεπιστήμια ελληνικά και διεθνή, ερευνητικά κέντρα, αρχιτεκτονικά γραφεία και εταιρίες.

Αύριο, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου παρουσιάζονται οι προτάσεις των συμμετεχόντων στο εργαστήριο για τις παρεμβάσεις που μπορούν να μειώσουν το φαινόμενο της Θερμικής Νησίδας, οι οποίες θα εφαρμοστούν πιλοτικά στα ως άνω σημεία της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Κολωνός – Σεπόλια).

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου ξεκινά στις 09.00, ενώ η παρουσίαση των προτάσεων υπολογίζεται μεταξύ 15.00 και 17.00.

Το πρόγραμμα είναι μέρος του C40 City Solutions Platform (CSP) και πραγματοποιείται στο Σεράφειο, Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα