back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Καμίνης: Η πολιτική συνοχής όπλο κατά του ευρωσκεπτικισμού

Διαβάστε επίσης

Να σταματήσει η υποβάθμιση της σημασίας της Πολιτικής Συνοχής, γιατί κάτι τέτοιο ενισχύει τις αντιευρωπαϊκή ρητορική, τόνισε από τις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης κατά την εισήγησή του στον ετήσιο διάλογο μεταξύ των πρωτευουσών της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο δημαρχείο της βελγικής πρωτεύουσας.

«Η Πολιτική Συνοχής είναι το κατεξοχήν εργαλείο αναδιανομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – αφορά τη μεταφορά πόρων από τις πλουσιότερες προς τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης. Η διαρκής τάση των τελευταίων ετών να μειώνονται τα διαθέσιμη κονδύλια πρέπει επιτέλους να ανακοπεί», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, παρουσία της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής κυρίας Κορίνα Κρέτσου, του αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιου για την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα κ. Γίρκι Κατάινεν και του προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών κ. Καρλ-Χάιντζ Λάμπερτζ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι «μια εύρωστη, μοντέρνα Πολιτική Συνοχής μπορεί να αποτελέσει, εν όψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου, ένα μεγάλο όπλο κατά των δυνάμεων του ευρωσκεπτικισμού, και σημείωσε: «Έχουμε μπροστά μας την πρόκληση να προστατεύσουμε τα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής ενοποίησης και να χαράξουμε επιτελούς μια νέα πορεία. Για να τα καταφέρουμε, χρειαζόμαστε μια Πολιτική Συνοχής που αγκαλιάζει τους νέους, τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από την κρίση, εκείνους που θα φτιάξουν ή θα στελεχώσουν τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις του μέλλοντος. Μια πολιτική που θα θέτει στο επίκεντρο τον φορέα που έχει αποδείξει ότι μπορεί καλύτερα να αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις: τις πόλεις μας», ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης επελέγη από τους δημάρχους των ευρωπαϊκών πρωτευουσών ως εισηγητής για την Πολιτική Συνοχής. Εισηγητής για τις θεματικές των Δημοσιών Επενδύσεων ήταν ο δήμαρχος Βιέννης κ. Μίχαελ Λούντβιγκ, ενώ για την πολιτική Αστικής Ατζέντας η δήμαρχος του Άμστερνταμ κυρία Φεμκέ Χαλσέμα.

Οι πρωτεύουσες επίσης διατύπωσαν τη διάθεσή τους να συνεχίσουν να συνεργάζονται με το Λονδίνο, ανεξαρτήτως της έκβασης των διαπραγματεύσεων για το Brexit. Για το λόγο αυτό η πόλη του Λονδίνου πρότεινε να αναλάβει τη διοργάνωση του επόμενου ετήσιου διαλόγου, κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε οι δήμαρχοι των Βρυξελλών κ. Φίλιπ Κλόζ, της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης, της Βιέννης κ. Μίχαελ Λούντβιγκ και του Άμστερνταμ κυρία Φεμκέ Χαλσέμα ανακοινώθηκε η υπογραφή της Διακήρυξης των Βρυξελλών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα