back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα εφαρμόσει συνολική φορολογική μεταρρύθμιση

Διαβάστε επίσης

Εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει μέσα στους δύο πρώτους μήνες μία συνολική φορολογική μεταρρύθμιση, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του, την Τρίτη το βράδυ, σε ημερίδα με θέμα «Συνεργασία στην Επιχειρηματικότητα. Κλειδί για την ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η μείωση φορολογίας αποτελεί για το κόμμα του «αδιαπραγμάτευτη δέσμευση», υπογράμμισε ωστόσο ότι «το συγκροτημένο σχέδιο της ΝΔ δεν περιορίζεται στη μείωση των φορολογικών συντελεστών» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα ήθελε η φορολογική αυτή μεταρρύθμιση “να μην αλλάξει τουλάχιστον σε ορίζοντα πενταετίας” στέλνοντας ένα μήνυμα πόσο σημαντική είναι η φορολογική σταθερότητα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματική αντιπολίτευσης η χώρα θα έχει μία ακόμη «ευκαιρία όπου θα εισρεύσουν σημαντικά κεφάλαια», την οποία ο ίδιος συνέδεσε με μία «μεγάλη πολιτική αλλαγή». Η πρόκληση- πρόσθεσε- θα είναι «με ποιο τρόπο θα την αξιοποιήσουμε και πως θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το πρώτο εφαλτήριο εισροής κεφαλαίων για να κάνουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν το ίδιο το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας μας».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε εξάλλου την μείωση της φορολογίας με «περαιτέρω εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών», ξεκαθαρίζοντας ότι «θα μειωθεί με τρόπο που δεν θα θέσει σε κίνδυνο τους συμφωνημένους μέχρι σήμερα δημοσιονομικούς στόχους της χώρας». Επανέλαβε εξάλλου τη δέσμευση για μείωση ασφαλιστικών εισφορών και για εισαγωγή κεφαλαιοποιητικών στοιχείων στο ασφαλιστικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι αυτό κάνουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες και διευκρινίζοντας σε σχέση με τον «κουμπαρά» ότι «προφανώς και θα είναι αφορολόγητος».

 

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα