back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λουτσέσκου: «Μόνο στη Γερμανία του Χίτλερ γίνονταν αυτά»

Διαβάστε επίσης

Νέες δηλώσεις για τα όσα έγιναν στο περσινό πρωτάθλημα έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιμένοντας σε όσα είχε πει στις 17 Μαϊου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ επανέλαβε πως θεωρεί ότι η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα, μιλά για απάτη σε βάρος της ομάδας του από τα αθλητικά όργανα και ανέφερε πως τέτοιες αποφάσεις μπορούν να συγκριθούν μόνο με το καθεστώς του Χίτλερ στη Γερμανία.

Παράλληλα τόνισε πως η ομάδα του αδικείται από τη διαιτησία στις πρώτες αγωνιστικές και πως θεωρεί ότι έχει αποδείξει ότι αξίζει να είναι πρωταθλήτρια.

Αναλυτικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για:

-το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Για μας ήταν πολύ πιο σημαντικό από ό,τι το παιχνίδι με την Τσέλσι. Η τελευταία είναι μια δύναμη στην Ευρώπη και έχουμε άλλα πέντε ματς. Είναι φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο. Τα άλλα ματς είναι πιο σημαντικά για μας. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ όμως ήταν πιο σημαντικό για μας, ειδικά μετά τα όσα έγιναν πέρσι.

Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός δύσκολα χάνουν βαθμούς. Έτσι τα ντέρμπι είναι καθοριστικά. Στην Ελλάδα η αντιπαλότητα ξεπερνά τα όρια που έχουμε στη Ρουμανία. Κερδίσαμε την ΑΕΚ, αλλά το ξεχάσαμε ήδη. Έχουμε το ντέρμπι με τον Άρη, που ζει μόνο για αυτό το ματς με τον ΠΑΟΚ, και μετά έχουμε τον Ολυμπιακό».

-την πορεία του ΠΑΟΚ στα προκριματικά: «Τα παιχνίδια αυτά μας βοήθησαν πολύ. Ήταν δυνατά, απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Όχι απέναντι σε άγνωστους αντιπάλους. Αντιμετωπίσαμε τη Βασιλεία που πέρσι νίκησε τη Μαν. Σίτι, τη Σπαρτάκ Μόσχας που εκπροσωπεί την πόλη και είναι από τις δυνάμεις του ρωσικού ποδοσφαίρου.

Και μετά παίξαμε με την Μπενφίκα, μια άλλη ομάδα με μεγάλη εμπειρία και φοβερή οργάνωση. Χάσαμε την πρόκριση, αλλά πήραμε ισοπαλία στη Λισαβόνα. Κάναμε κάποια λάθη και δεν ήμασταν έτοιμοι για το τελευταίο βήμα. Είναι θέμα εμπειρίας».

-τα περσινά γεγονότα: «Προσπαθήσαμε να το διαχειριστούμε. Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των οργάνων, πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε οι πρωταθλητές και το έχουμε δείξει. Ήμασταν πρωταθλητές, είχαμε περισσότερος βαθμούς από την ΑΕΚ και με ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό.

Σε 29 παιχνίδια είχαμε 70 βαθμούς και η ΑΕΚ 67 σε 30 αγώνες, αλλά μας τιμώρησαν και τερματίσαμε δεύτεροι. Προετοιμαστήκαμε σοβαρά, επαγγελματικά και δείξαμε σε όλους πως είμαστε οι πραγματικοί πρωταθλητές. Ό,τι έγινε πέρσι θα το θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή, αλλά και εκείνοι επίσης. Για μας είναι δυσάρεστο, γιατί είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα. Πόσες φορές έχεις μια τέτοια ευκαιρία στην καριέρα σου; Όμως και οι άλλοι γνωρίζουν καλά πως πήραν ένα πρωτάθλημα που δεν ήταν δικό τους, ότι το έκλεψαν.

Θα ζήσουν με αυτή την ιδέα. Πιστεύω πως στην ιστορία του αθλητισμού, στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτό συνέβη μόνο κατά την διάρκεια της Γερμανίας του Χίτλερ. Δεν θυμάμαι ποτέ καμιά αντίστοιχη κατάσταση. Να χάνεις δυο παιχνίδια, το ένα πίσω από το άλλο, χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα. Στο ένα ματς, δεν κάναμε τίποτα και στο άλλο σκοράραμε ένα κανονικό γκολ, το οποίο μέτρησε αρχικά για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια πήραν πίσω την απόφαση τους και ακύρωσαν το τέρμα.

Στα αποδυτήρια ο ρέφερι διαπίστωσε το λάθος του. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Για εμάς παραμένει αυτή η πικρία για όλα όσα έγιναν… Στην Ελλάδα αρκετοί αντίπαλοι μου επιτίθενται επειδή λέω την αλήθεια. Είναι πολύ απλό. Το λέω φυσικά, είναι ένα γεγονός».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα