back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο “Ξενοφών” ήρθε και φέρνει πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία “Ξενοφών” επηρεάζοντας κυρίως μέχρι στιγμής τα ανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας μας με θυελλώδεις ανέμους  και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών , η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία δεν ξεπερνά τους 15°C το πρωί της Τρίτης 25/09, σημειώνοντας δηλαδή πτώση περίπου 12°C σε σχέση με τη Δευτέρα 24/09

Μικρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες 

Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ενίσχυσης των ανέμων. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου Καβάλας, ενώ δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη.

Επίσης, δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του υδροπτέρυγου από Βόλο για Σποράδες, ενώ στον Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό ΙΟΝΙΣ δεν θα εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του στις 10 το πρωί για Κύθηρα-Κίσσαμο.

 

Οι μέγιστες ριπές ανέμου που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μέχρι τις 11:00 το πρωί της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Όπως αναφέρει το meteo.gr σήμερα Τρίτη και αύριο αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο και τη Δυτική Ελλάδα, όπου άνεμοι θα πνέουν με ένταση τοπικά έως 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και στις υπόλοιπες νότιες περιοχές της χώρας.

Οι βροχοπτώσεις μέχρι το πρωί της Πέμπτης 27/09 θα έχουν σποραδικό χαρακτήρα και θα είναι ασθενείς. Αντίθετα την Πέμπτη και την Παρασκευή 28/09 οι βροχοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Νότιο Αιγαίο αναμένονται ισχυρές και πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία)
Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Σαμοθράκη)

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα