back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Νέα προθεσμία για ν’ απολογηθεί ο κοσμηματοπώλης

Διαβάστε επίσης

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί στον ανακριτή ζήτησε και έλαβε ο 73χρονος κοσμηματοπώλης για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Εν τω μεταξύ, απροσδιόριστη είναι, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών, η ακριβής αιτία θανάτου του 33χρονου, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ο δεύτερος συλληφθείς, καταστηματάρχης στην Ομόνοια, ο οποίος ομολόγησε ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 33χρονου.

Το πρωί έξω από το κτίριο 16 της πρώην Σχολής Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι περίπου 300 συγκεντρωθέντες λίγο πριν από το μεσημέρι, πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση την οδό Γλάδστωνος και το σημείο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος.

Φτάνοντας έξω από το κοσμηματοπωλείο πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ του 33χρονου και κατά του κοσμηματοπώλη και της Αστυνομίας.

Παράλληλα, με σπρέι έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται ο Οίκος Ναύτου και αποχώρησαν λίγη ώρα αργότερα.

Σημειώνεται ότι έξω από το κοσμηματοπωλείο φίλοι, περαστικοί και απλός κόσμος έχουν αφήσει κεράκια, λουλούδια και μηνύματα στη μνήμη του Ζακ.

Μ. Γαλανού: Δεν χωράει ο νους μια τέτοια αγριότητα

«Όταν είδα το λιντσάρισμα σε βάρος του Ζαν Κωστόπουλου σκέφτηκα ότι είδαμε αυτό που λέει ο Χατζηδάκις “το πρόσωπο του τέρατος”. Δεν χωράει ο νους μια τέτοια αγριότητα», αυτό δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών Μαρίνα Γαλανού στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» και τις Ελεονώρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.

Η κ. Γαλανού αναφερόμενη στην έρευνα της Διανέοσις επεσήμανε ότι 1 στους 3 δεν επιθυμεί για γείτονες ομοφυλόφιλους και 7 στους 10 δεν θέλει εξαρτημένους : «Δεν τους θέλουν καν στο οπιτικό τους πεδίο, είναι αυτοί που μετά, κάποια στιγμή αναλαμβάνουν δράση, όπως ακριβώς έγινε και στον Ζακ. Πρέπει λοιπόν πριν ν’ αναλάβουμε δράση, η πολιτεία, οι πολίτες», σημείωσε η κ. Γαλανού.

Μ. Μυλωνάς: Σε καθημερινή βάση βλέπουμε βία

«Σε καθημερινή βάση βλέπουμε βία, σε κάθε βαθμό που μπορεί κανείς να αντιληφθεί. Ψυχολογική και σωματική», τόνισε ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις για την υποστήριξη εξαρτημένων ανθρώπων στο δρόμο, Μιχάλης Μυλωνάς, στην ίδια εκπομπή.

Μίνα Μουστάκα – Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα