back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ωρολογιακός ήταν, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα, ο μηχανισμός που εξερράγη στις 7 και 10 το πρωί στο Κολωνάκι, έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά, χωρίς να προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Η βόμβα έσκασε σχεδόν στα χέρια αστυνομικού που έσπευσε στο σημείο, τραυματίζοντάς τον. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό πήρε ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές καθώς βρήκε στα σκαλιά της εκκλησίας το κουτί που περιείχε τον μηχανισμό.

Κατά πληροφορίες, ο ίδιος το μετέφερε στο πλάι του ναού, όπου και εξερράγη.
Έντονο προβληματισμό για το περιστατικό εξέφρασε στον Αθήνα 9.84 ο Σταύρος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Για έλλειψη ασφάλειας στη χώρα έκανε λόγο στο σταθμό μας ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως υπογραμμίζει αυτά τα πράγματα που γίνονται έχουν ξεπεράσει κάθε άλλο προηγούμενο που υπήρξε στο παρελθόν. Αυτός που έβαλε τον εκρηκτικό μηχανισμό ήταν δεδομένο ότι αποδεχόταν το ενδεχόμενο θανάτου, δολοφονίας, πρόσθεσε ο κος Λοβέρδος.

Μας κάνει εντύπωση γιατί δεν υπήρξε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Γιατί να γίνει αυτό το χτύπημα μπροστά στον πολιούχο των Αθηνών. Βέβαια στο Κολωνάκι, δεν ξέρω τι συμβολισμούς, μπορεί να έχει αυτό. Και ώρα προσέλευσης κοινού, αυτό είναι το άσχημο δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 984 ο πάτερ Γεώργιος από τον Ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου.

Κλειστή παραμένει η Σκουφά και οι κάθετοι δρόμοι.

Συναγερμός στην αστυνομία μετά από απαγωγή επιχειρηματία πριν από λίγη ώρα στον Πειραιά, στην ακτή Θεμιστοκλέους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τέσσερα άτομα τον ακινητοποίησαν μόλις βγήκε από το σπίτι του και τον ανάγκασαν να τους ακολουθήσει. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από αυτόπτες μάρτυρες.

Τρία δισεκατομμύρια ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι στην εκπνοή του έτους.
Τις τελευταίες τρεις εργάσιμες ημέρες του 2018 θα πρέπει να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας, η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η έκτη και τελευταία του φόρου εισοδήματος.

Ως τις 31 Δεκεμβρίου η πληρωμή του φόρου εισοδήματος και για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Αύριο ο δεύτερος γύρος πληρωμής του κοινωνικού μερίσματος. Θα δοθούν, επιπλέον του αρχικού ποσού, ογδόντα εκατομμύρια ευρώ με κοινή απόφαση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Έφης Αχτσιόγλου.

Μέχρι αύριο θα καταβληθεί απευθείας το επιπλέον έκτακτο επίδομα θέρμανσης για την περίοδο 2017-2018 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Με νέα κρίση χρέους απειλείται η Ελλάδα αν οι συστημικές τράπεζες δεν καταφέρουν να περιορίσουν τα «κόκκινα δάνεια», γράφει σήμερα η Handelsblatt.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού σήμερα σε όλη τη χώρα.
Αποκαταστάθηκε νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, η οποία παρέμενε κλειστή από χθες το απόγευμα.

Ανοιχτός έως το πρωί του Σαββάτου ο θερμαινόμενος χώρος του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Σοφοκλέους 66. Όλο το 24ωρο λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515-516 και ο τετραψήφιος αριθμός 1595.

Διαπραγματεύσεις με τους Αφγανούς Ταλιμπάν διεξήγαγε το Ιράν όπως έκανε γνωστό σήμερα Ιρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση στην Ουάσινγκτον περί προσεχούς μερικής αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου. 8 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα