back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Ουσιαστική στήριξη Ελλάδας και Ιταλίας στο προσφυγικό

Διαβάστε επίσης

Τη δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού μετώπου αλλαγής στην Ευρώπη επί τη βάσει συνεργασιών, αρχών και αξιών υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στις Βρυξέλλες.

Οι συνεργασίες πρέπει να έχουν πραγματικά προοδευτική ατζέντα και όχι ένα δήθεν αριστερό προσωπείο σημείωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επιτιθέμενη εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, συμπράττει από το 2015 με το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ.

Η κ. Γεννηματά επισήμανε την ανάγκη οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις να προστατεύσουν τη Δημοκρατία, τις κοινωνικές κατακτήσεις και τις προοπτικές της ευρωπαϊκής ενοποίησης τονίζοντας, ότι οφείλουμε να ανοίξουμε μέτωπο στις πολιτικές τύπου Ορμπάν αλλά και σε όλες τις ακροδεξιές πολιτικές στην Ευρώπη.

Ακόμη επέμεινε, ότι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, ένα νέο ευρωπαϊκό συμβούλιο, όπως είπε, στηρίζεται σε 5 πέντε πυλώνες: περισσότερη κοινωνική Ευρώπη, κοινή πολιτική για τη μετανάστευση, ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης, συνεκτική αμυντική ευρωπαϊκή πολιτική και δημιουργία της Ευρώπης των πολιτών.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό χαρακτήρισε απαραίτητη την ουσιαστική στήριξη Ελλάδας και Ιταλίας και ξεκαθάρισε, ότι οι χώρες που δεν θέλουν να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης θα πρέπει να αποκόπτονται από σημαντικά οικονομικά κονδύλια.

Σπύρος Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα