back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λείπουν 300 εκατ. από το ταμείο της FF – Παραιτήσεις βασικών μετόχων και συμβούλων

Διαβάστε επίσης

Ένα βήμα προ της κατάρρευσης βρίσκεται η Folli Follie.

Η η Alvarez & Marshal πιστοποίησε ότι λείπουν από τα 250 εκατ. ευρώ καταθέσεις ( ήταν εικονικές αυτές που εμφανίζονταν στον ισολογισμό).

Οι βασικοί μέτοχοι Δημήτρης και Αικατερίνη Κουτσολιούτσου παραιτήθηκαν από μέλη του ΔΣ, όπως το μέλος της Επιτροπής Ελέγχου δικηγόρος κ. Μιχάλης Τσιμπρής.

Ταυτόχρονα διέκοψαν τη συνεργασία με την εταιρία ο διεθνής οίκος Rothschild, που ενεργούσε ο σύμβουλος αναδιάρθρωσης, καθώς και το νομικό γραφείο Μπερνίτσα και η δικηγορική εταιρία «Allen & Overy» που επικουρούσαν νομικά το εγχείρημα.

Με βάση τις πληροφορίες για την ταμειακή τρύπα των 250 εκατ. ευρώ στην Ασία αλλά και εκείνες που αναφέρουν ότι υπάρχει τρύπα και στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι σήμερα το πραγματικό ταμείο της Folli Follie δεν υπερβαίνει τα 120-130 εκατ. ευρώ χωρίς να αποκλείεται να είναι και κατώτερο των 100 εκατ. ευρώ.

Η ζημία από τις αναμορφώσεις που θα επέλθουν ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ ενώ πλέον προκύπτουν πολύ σοβαρές ποινικές ευθύνες για τη διοίκηση της εταιρίας καθώς πιστοποιείται εξαπάτηση της αγοράς και πλαστά οικονομικά στοιχεία.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον στον όμιλο εγείρει πλέον σοβαρές αμφιβολίες αν η εταιρία έχει πιθανότητες επιβίωσης.

Επισημαίνεται πάντως ότι η Folli Follie έχει προσλάβει ως σύμβουλο και τη Deloitte η οποία έχει αναλάβει την εκπόνηση του σχεδίου εξυγίανσης που θα κατατεθεί στο δικαστήριο στο πλαίσιο της υπαγωγής στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν μετά την αποχώρηση της Rothschild υπάρχει σχέδιο να σωθεί η εταιρία ή θα ακολουθήσει χιονοστιβάδα ποινικών και αστικών προσφυγών σε βάρος των μετόχων.

Νίκος Καρούτζος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα