back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στους 730 οι πλειστηριασμοί το επόμενο τριήμερο – Στο σφυρί τα ακίνητα του Παπαργυρόπουλου

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 730 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι για την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εκποιήσεων τον τρέχοντα μήνα στις 3.000.

Σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής επιτήρησης, κάθε μήνα θα πρέπει να γίνονται 3.000 πλειστηριασμοί. Φέτος θα ξεπεράσουν τις 30.000 ενώ το 2019 θα πρέπει να φτάσουν τουλάχιστον τις 50.000.

Ο αντικειμενικός στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των κόκκινων δανείων που επιβαρύνουν το τραπεζικό σύστημα και φτάνουν στο 43,4% του συνόλου με την αξία τους να διαμορφώνεται στα 27,6 δισ. ευρώ. Από αυτά οι τράπεζες έχουν ήδη καταγγείλει δάνεια που πλησιάζουν στα 11,6 δις. Ευρώ.

Στο σφυρί τα ακίνητα Παπαργυρόπουλου

Στο σφυρί σήμερα τα ακίνητα της Αθηναίας ΕΠΕ σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας, στο Κολωνάκι, λόγω οφειλών προς τις τράπεζες. Τα ακίνητα είναι ιδιοκτησίας του Αργύρη Παπαργυρόπουλου, τον επιχειρηματία που έχει σημαδέψει την αθηναϊκή νύχτα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο αποθήκες και ένα κατάστημα στον πρώτο όροφο του υπογείου στο οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Καρνεάδου – Πλουτάρχου – Αλωπεκής και Λουκιανού και με προσόψεις επί των παραλλήλων οδών Καρνεάδου.

Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα των πλειστηριασμών www.eauction.gr, τα τρία ακίνητα της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΑΘΗΝΑΙΑ Α. Παπαργυρόπουλος» που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Ανάργυρο Παπαργυρόπουλο, βγαίνουν σήμερα σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την EFG Eurobank.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για τα δύο ακίνητα είναι 315.500 ευρώ και 522.000 ευρώ αντίστοιχα ενώ για το τρίτο ακίνητο μια μικρή αποθήκη η τιμή εκκίνησης έχει ορισθεί στις 28.500 ευρώ.

Όπως βλέπουμε στο ηλεκτρονικό σύστημα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία προσφορά και έτσι εκτιμάται ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα θα περάσουν στην επισπεύδουσα τράπεζα η οποία θα πρέπει να καταβάλλει 866.000 ευρώ.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα