back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τσακαλώτος:«Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να μην μειωθούν συντάξεις και αφορολόγητο»

Διαβάστε επίσης

Την πεποίθηση του ότι υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος για να μην μειωθούν οι συντάξεις αλλά ούτε και το αφορολόγητο, προοπτική που τίθεται για πρώτη φορά στο τραπέζι, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει μεταβίβαση στο Υπερταμείο ούτε αρχαιολογικών χώρων, ούτε αιγιαλού, ούτε περιοχών Natura, ενώ απέδωσε το γεγονός ότι υπήρξαν και κωδικοί στη λίστα της μεταβίβασης που περιελάμβαναν και αρχαιολογικούς χώρους και νοσοκομεία σε κάποια νομική αμφισημία που το υπουργείο θα κοιτάξει.

Εν τω μεταξύ, απαντώντας στις επιθέσεις που δέχθηκε για τις δηλώσεις τόσο του ίδιου όσο και του πρωθυπουργού για το «φυσικό τέλος των συνταξιούχων» ο κ. Τσακαλώτος κάλεσε την αντιπολίτευση να του πει με ποιο μαγικό τρόπο εκείνη θα κάνει αναλογιστικές μελέτες που δεν θα περιλαμβάνουν αυτά τα δεδομένα. «Δεν είναι σωστό για το δημόσιο διάλογο μια ολόκληρη παράταξη, η ΝΔ, να κατηγορεί έναν υπουργό ότι θέλει να πεθάνουν άνθρωποι και ότι ο πρωθυπουργός θέλει να πεθάνουν άνθρωποι. Αυτό για μένα είναι ένα πολύ βαρύ πράγμα» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε τη ΔΗΣΥ ότι δεν βρίσκει κανένα νήμα σύνδεσης με τη σοσιαλδημοκρατία και ότι ακολουθεί κατά πόδας τη ΝΔ , λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ο κ Σταμάτης τρώει για πρωινό τρία τέτοια κόμματα.

«Είστε σε πανικό» απάντησε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιάννης Κουτσούκος και ζήτησε να ελεγχθούν σωστά οι λίστες με τα ακίνητα που μεταβιβάζονται, διότι – όπως είπε – ο κ Τσακαλώτος θα έχει μεγάλο πρόβλημα.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα